2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Befejeződött a lovasterápiás konferencia és továbbképzés Sarlóspusztán

3 perc olvasás

cikk_kep.jpgAz elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány idén is megtartotta kéthetes őszi lovasterápiás továbbképzését Sarlóspusztán, 2017. október 16. és 28. között.

A továbbképzés első napjaiban az elméleti és gyakorlati lovasvizsgára készítették fel a jövendő terapeutákat és oktatókat.  A sikeres vizsgához díjlovas programot kellett bemutatni és ugrópályán kellett végigmenni a résztvevőknek, valamint bizonyítaniuk kellett elméleti felkészültségüket is.

A lovasvizsgákra október 19. és 21. között került sor. A hivatalos vizsgáztatók régi ismerősök már, a Német Lovas Szövetségtől érkezett Isabelle von Neumann-Cosel és Laura Wolf.

A bázis vizsgát 6 fő, az RA5-ös lovasvizsgát 2 fő, az RA4-es lovasvizsgát 10 fő teljesítette sikeresen.

Izgalmas volt a szombati nap, mert nem csak a lovasvizsgákat zártuk le, hanem ezen a napon kezdődött az MLTSZ megalakulásának 20. évfordulója alkalmából szervezett háromnapos nemzetközi szakmai konferencia is. A konferencián 12 ország képviseltette magát, összesen 31 előadás hangzott el magyar és külföldi szakemberektől.

A konferencia programja változatos volt és izgalmas, a résztvevők előadásokat hallhattak a pszichológiai lovasterápiáról, gyógypedagógiai lovaglásról és lovastornáról, a hippoterápiáról, lovardák és istállók tervezéséről, a para-díjlovaglásról, lovasterápiával foglalkozó intézményekről, terápiás lovak kiképzéséről, lovasok edzéséről, oktatásáról. A szakmai programot egy „Rajzoló” című workshop is színesítette, melynek keretében a résztvevők megtapasztalhatták a lovas és művészetterápiás elemek ötvözésének lehetőségét.

Október 24-én a „Lovasterapeuta képzés hippoterápia szakágon” elnevezésű képzésben részt vevő hallgatók szakmai záróvizsgája kezdődött a betegvizsgálattal és a próbaterápiával. Ezt követte a hallgatók elméleti és gyakorlati záróvizsgája. Az idei évtől néggyel több lovasterapeuta fog tevékenykedni hazánkban, közülük ketten a gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, egy fő a hippoterápia és egy fő a pszichológiai lovasterápia területén.

Szintén október 24-én kezdődött meg az MLTSZ szervezésében az „Alapozó ismeretek a lovasterápiáról” című képzés első moduljának oktatása 9 fővel.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei évben a Szövetség el tudta indítani a „Lovasterapeuta pszichológiai lovasterápia szakágon – Lovasterapeuta képzés pszichológiai lovasterápia szakágon – SzPk-00067-16-01 6 02 4/1” képzést 7 fővel.

Az idén segítő tanfolyamot is indított a Szövetség, melynek résztvevői szombaton tettek sikeres záróvizsgát.

A továbbképzés második hete a lovasok számára is sok izgalmat tartogatott, hiszen Isabelle von Neumann-Cosel és Susanne von Dietze – mindketten 24 ismert és sikeres lovaskönyv szerzői – lovas edzők segítségével edzőtábort vezettek. Az edzőtábor fő témája a lovas ülése és a lovas által adott segítségek hatása volt.

Úgy gondoljuk, hogy nagyon sikeres, összetett, szakmailag tartalmas programokat sikerült összeállítanunk az elmúlt két hétben, terveink szerint ez így lesz jövő ősszel is.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.