2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Több mint egy kilométernyi busz áll rendelkezésre az M3 pótláshoz

2 perc olvasás

alternativ_iranyok-20170221_jpg.pngAz M3 metró felújítása – az előkészítő munkálatok után – november 6-án, hétfőn kezdődik. A BKV Zrt. – és a BKK Zrt. – szakemberei mindent megtettek és megtesznek azért, hogy a lehetőségekhez képest a legkevesebb kellemetlenséggel utazhassanak a fővárosban közlekedők.

 

Reagálva Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője által elmondottakra, ismét kijelentjük, hogy az M3 vonal rekonstrukciója számos előkészülettel járt, ennek része volt a metrópótló buszok közlekedésének megszervezése is. Így – ahogyan korábban többször hangsúlyoztuk – a pótlóbuszok csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak majd. Ez a követési időköz – tekintettel az olyan forgalomtechnikai adottságokra, mint a fel- és leszállás, fordulás, lámpaciklusok, keresztező irányok (többek között más busz és villamosjáratok) forgalmának fenntarthatósága stb. – tovább már nem csökkenthető. Az északi szakasz pótlásában részt vevő 59 autóbusz 18 méteres hosszát tekintve, így is több mint egy kilométernyi, egészen pontosan 1062 méteres buszoszlop áll majd a közlekedők rendelkezésére, de az esti és hétvégi teljes vonalas pótlás során a pótlóbuszok száma megközelíti a nyolcvan darabot.

 

Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy ez a Budapest számára kiemelt és szükségszerű beruházás a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza: ezen dolgoznak – minden lehetséges szempontot figyelembe véve – a BKV és a BKK szakemberei.

 

Az M3 metróvonal rekonstrukciója miatt szükséges pótlási feladatok ellátása több éven át tartó feladat a BKV számára, továbbra is várjuk azon leendő járművezetőink  jelentkezését, akik ebben részt vennének. Részleteket keressék a honlapunkon: www.bkv.hu/allashirdetesek.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.