2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bemutatkozott a RIVA AUDIO MULTIROOM + hangszóró termékcsalád

4 perc olvasás

riva.jpgAz okos otthonok legújabb szórakoztatóelektronikai tagját a Mamaison Residence Izabella Budapest  hotelben láthattuk, hallhattuk és tesztelhettük egyúttal.

 

Sajtótájékoztató és bemutató az innováció és a minőség jegyében!

„Hozd el legkedvesebb zenéidet telefonodon, tableteden vagy laptopodon, és a RIVA hangrendszerei koncertélményt varázsolnak a hotel különböző tereiben, szobáiban – állt a meghívóban. A hangszórórendszert bemutatja: Pálvölgyi Zoltán, a Pálvölgyi Digital Kft. ügyvezetője. Házigazda: Anek Dóra, a Mamaison Residence Izabella Budapest residence menedzsere. A bemutató fővédnöke: Soltész Rezső. Az esemény médiatámogatója a BCOOL.”   

 RIVA AUDIO MULTIROOM + a hangrendszerek új generációja, mely szabadalmaztatott technológiákon alapul. A vezeték nélküli, sztereóban sugárzó hangszóró professzionális hangminőségben szólal meg. A beépített wifi, Google HOME MINI, Google HOME-, valamint Apple-szolgáltatások nyílt rendszere miatt bármilyen eszközről bárhol hangot varázsolhatunk elő belőle. Az okos otthonok, irodák, intézmények kiváló tartozéka.

Irányítható okostelefonról, tabletről, laptopról, számítógépről. Így lejátszhatók raja például a Spotify, a YouTube vagy internetes rádiócsatornák zenéi is. Csatlakoztatható hozzá pendrive vagy televízió is. A nagyobb, FESTIVAL hangszóró 200 Watt, a kisebbik ARENA 50 Watt teljesítményt nyújt.

 

A világ legjelentősebb technológiai és innovációs kiállításán, a Consumer Electronics Show-n (CES), Las Vegasban is nagy feltűnést keltett az amerikai RIVA AUDIO MULTIROOM + hangrendszer, a beépített erősítővel rendelkező hangszóróegyüttes. A berendezés a WAND (Wireless Audio Network Design) sorozatú MULTIROOM + család része.

 

Az új, vezeték nélküli hangfalak kategóriájuk legjobb hangzását nyújtják, miközben teljes szabadságot és rugalmasságot kínálnak, hogy bármit, bárhonnan, bárhol hallgathassunk. A szabadalmaztatott Trillium egyedi hangtechnológiának köszönhetően kiváló, térérzetnövelő, élethű, sztereó a hangzás, professzionális hangminőségben, akár nagyobb teremben is.

Eddig egy-egy hangfal mindig monóban sugárzott, ez az első, mely sztereóban közvetíti a hangot. A mély és a magas hangok egyformán jól szólalnak meg halk és hangos zenénél. Ekkora dobozból ilyen nagyszerű, részletgazdag hangzás eddig még nem szólt!

 

RIVA FESTIVAL

Nagyobb, téglalap alakú változata a FESTIVAL. Teljesítménye 200 Watt, erőssége 106 decibel. A kemény, rezgésmentes fadobozba összesen kilenc(!) hangszórót építettek. A 36×20×18 centiméteres, 6,44 kilogrammnyi egységben négy mélysugárzó található: kettő elől, kettő hátul. Az egy-egy magas sugárzó mellett elkülönülve szól a bal-, a jobboldali, illetve a középsugárzó. A hangszórók mind különéletet élnek, a fadoboz soha nem rezdül meg.

 

RIVA ARENA

A FESTIVAL kistestvére az ARENA. A hosszúkás alakú hangrendszer 12×12×18 centiméteres, 1,36 kilogramm. Teljesítménye 50 Watt. Könnyen mozgatható, szabadtérre is bátran kivihető. Akkumulátora 20 órán keresztül képes működni.

 

Nyílt rendszer

A szakemberek a hangrendszer csúcsminőségű összekapcsolási lehetőségei miatt is nagyra értékelik az innovációt. A beépített wifi, Google HOME MINI, Google HOME-, valamint Apple- szolgáltatások nyílt rendszere miatt bármilyen eszközről bárhol hangot varázsolhatunk elő a hangrendszerből, nem kell letölteni hozzá semmiféle applikációt. Egyszerűen összeköthetjük okostelefonnal, tablettel, laptoppal, számítógéppel. Lejátszhatjuk vele a bármilyen formátumú zenét mobilról, a YouTube-ról vagy bármilyen internetes rádiócsatornáról, streaming zeneszolgáltató kínálatából. Emellett csatlakoztatható hozzá AUX-kábel, USB fogadására is képes. Televíziónézéshez is kiváló hangot ad, vagy pendriveunkat is beledughatjuk, hogy az azon összegyűjtött muzsikát élvezhessük.

Bárhol felállíthatjuk. Okos otthonok, irodaházak, irodahelyiségek kiváló tartozéka lehet a vezeték nélküli hangrendszer, bárhol felállíthatjuk. Könnyen hordozható, akár kerti partin is hallgathatjuk akkumulátora révén. Egyszerre 32 hangsugárzót köthetünk össze, s programozhatjuk, hogy egyfajta zenét játsszon vagy többfélét, akár külön-külön hangerővel!

Ha valaki építkezik, nem kell audiokábeleket behúznia a falakba, mivel a vezetéknélküli zenehallgatás már e hangrendszerrel már a jelen technológiája.

A RIVA AUDIO MULTIROOM + kizárólagos hazai forgalmazója a Pálvölgyi Digital Kft.

 

 

www.pdb.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.