2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Benzines fűnyíró vs fűnyíró traktor – Melyik éri meg jobban?

3 perc olvasás
A megfelelő fűnyíró megtalálása nem kis feladat, különösen úgy, hogy hatalmas választékból kell kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb típust.
funyiro

 

A megfelelő fűnyíró megtalálása nem kis feladat, különösen úgy, hogy hatalmas választékból kell kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb típust. Annak érdekében, hogy jó döntést hozzunk, nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen szempontokat kell szem előtt tartani és ezeket mérlegelve hozzuk meg a döntést.

A telek mérete, mint legfőbb szempont

A legfontosabb tényező, mely befolyásolja a választást a telek mérete, illetve annak adottságai. Ezt átgondolva nagy mértékben le tudjuk szűkíteni a szoba jöhető típusok listáját. Többféle alternatíva közül válogathatunk, melyek az elektromos, benzines fűnyírók, valamint a fűnyíró traktorok.

Az elektromos fűnyíró mondhatni mostoha sorsnak örvend, legalábbis abban az értelemben, hogy a vezeték több szempontból is problémát jelenthet. Ha olyan helyen szeretnénk lenyírni a füvet, ahol messze van a konnektor vagy nincs is, akkor máris gondban vagyunk a fűnyírást illetően. Viszont, ha pici kerttel rendelkezünk és van áramforrás a kertben, akkor megfelelő választás lehet. Elsősorban a 2-300 négyzetméteres kertekbe lehet jó választás.

Mikor lehet jó választás a benzines fűnyíró?

A fent említetteknél nagyobb terület esetén vagy ha nem áll rendelkezésre áramforrás, akkor a benzines fűnyíró megfelelő számunkra. Annyi hátránnyal rendelkeznek ezek a típusok elektromos társaikhoz képest, hogy némileg hangosabbak, viszont gyorsan és akadálymentesen lehet velük dolgozni. Némely darabok fűgyűjtésre is alkalmasak, így a fűnyírás végeztével nem kell még gereblyét is ragadni a levágott fű összegyűjtésére, vagyis nagyon sok időt és energiát megspórolhatunk.

Ha ezek alapján a benzines opció mellett döntenél, ITT érdemes szétnézned! A kínálat megtekintése során tartsd szem előtt a legfontosabb szempontokat, melyek segíthetnek a választásban. Ilyen például a motor teljesítménye, a fűnyíró vágási magassága és szélessége, valamint a fűgyűjtő kosár kapacitása. Ezek a tényezők mind befolyásolják a kinti munka hatékonyságát és gyorsaságát.

Fűnyíró traktor, a fűnyírás királya

Az igazán nagy, például 1000 négyzetméternél nagyobb területeken a fűnyíró traktorral lehet igazán hatékonyan dolgozni. A több ezer négyzetméteres területeken a fűnyírás komoly kihívást jelent, különösen a nyári hőségben. Emiatt jobb egy igazán hatékony fűnyíró traktorral nekikezdeni a munkának. Természetesen ezen a téren is bőven akad választék, a legegyszerűbb típusoktól kezdve az igazán korszerű, számos extrával felszerelt modellekig. Leginkább az egyéni igényeken és a pénztárca vastagságán múlik, hogy milyen típust választunk.

Amit még nem árt figyelembe venni

A legfontosabb tényező kétségkívül a terület nagysága, ugyanakkor az is számít, hogy az adott telek mennyire egyenetlen, dimbes-dombos, illetve a különféle cserjék, bokrok és fák mennyire jelentenek akadályt a fűnyírás során. Ma már számos kiegészítő vagy olyan gép kapható, melyek az akadályokkal teli, nehezebb terepen is jól megállják a helyüket és hatékony munkát biztosítanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.