2023.június.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BOLDOG II. JÁNOS PÁL EREKLYÉVEL GAZDAGODIK SZENTKÚT

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56798"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/P1140849a.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="78" /></a></span>A Családok éve alkalmából hazánk apostoli nunciusa, <em>Alberto Bottari de Castello</em> érsek karácsony másnapján, vagyis december 26-án Mátraverebély-Szentkúton 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be, és megáldja a jelenlévő családokat a kegyhely új, Boldog II. János Pál-ereklyéjével. </p> <p><em> </em>

p1140849a.thumbnailA Családok éve alkalmából hazánk apostoli nunciusa, Alberto Bottari de Castello érsek karácsony másnapján, vagyis december 26-án Mátraverebély-Szentkúton 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be, és megáldja a jelenlévő családokat a kegyhely új, Boldog II. János Pál-ereklyéjével.

 

p1140849a.thumbnailA Családok éve alkalmából hazánk apostoli nunciusa, Alberto Bottari de Castello érsek karácsony másnapján, vagyis december 26-án Mátraverebély-Szentkúton 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be, és megáldja a jelenlévő családokat a kegyhely új, Boldog II. János Pál-ereklyéjével.

 

az ereklyeAz ereklye

Beer Miklós váci püspök közbenjárására Stanisław Dziwisz bíboros, krakkói érsek, a korábbi pápa személyi titkára adományozta az ereklyét Szentkútnak. Kálmán Peregrin kegyhelyigazgató a Ferences Sajtóközpontnak elmondta, hogy az érsek olyan szövetdarabot küldött számukra, amely II. János Pál vérével van átitatva. „Nemzeti kegyhelyünk mostantól közvetlen találkozási pontot tud biztosítani II. János Pál pápa szellemiségével – mondta a ferences szerzetes -, hiszen az ereklyék arra emlékeztetnek bennünket, hogy Isten természetfölötti szeretete az érinthető, hús-vér valóságban, vagyis a történelem természetes idejében valósul meg a szentek által. A pápa utolsó életszakaszából származó vérereklyének különösen nagy jelentősége van számunkra, magyarok számára, hiszen emlékeztet a harminc éve, 1981-ben elkövetett merényletre, a kommunizmus rémtettére, amellyel meg akarták ölni Boldog II. János Pált, de egy oltalmazó kéz megmentette az életét. A merénylet a fatimai Szűzanya ünnepén történt, ezzel Isten maga magyarázta el nekünk a később nyilvánosságra hozott fatimai titok jelentését."

 az ereklye hitelesitő okirataAz ereklye hitelesitő okirata

A kegyhelyigazgató elmondta, hogy az ereklye nyilvános tiszteletét mostantól a szerzetesek világnapján (2012. február 2.), a fatimai búcsún (2012. május 13.), a gyermekre várók zarándoklatán (2012. július 1.), valamint az Isteni Irgalmasság Mozgalom zarándoklatán tudják biztosítani, illetve amennyiben az egyházmegyék kérik, saját, programjaikra is szívesen rendelkezésükre bocsátják a relikviát.

 

A világegyházban Boldog II. János Pált elsősorban a családok védőszentjeként tisztelik, és különösen azok a családok szokták a közbenjárását kérni, akinél a gyermekáldás nehézségbe ütközik. Szentkútra is sok olyan házaspár zarándokol, akik hasonló problémával küzdenek. Mostantól ezek a családok a szentkúti barátoktól kérhetik, hogy az ereklyével személyes áldásban részesülhessenek, kiesdve a Szűzanya és Boldog II. János Pál pápa közbenjárását.

Szerdahelyi Csongor, Ferences Sajtóközpont

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.