2022.05.21.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Búcsúzó programok és bemutatók januárban az Új Színházban.

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57540"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/o%20%282%29.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="78" /></a></span>Az Új Galériák<strong> </strong>mindenkit meghív 2012. január 27-én, péntek délután, 18 órakor tartandó kettős kiállítás megnyitójára az Új Színházba (a Varázshegy bemutatója előtt).

Az Új Galériák mindenkit meghív 2012. január 27-én, péntek délután, 18 órakor tartandó kettős kiállítás megnyitójára az Új Színházba (a Varázshegy bemutatója előtt).

Az Új Galériák mindenkit meghív 2012. január 27-én, péntek délután, 18 órakor tartandó kettős kiállítás megnyitójára az Új Színházba (a Varázshegy bemutatója előtt).

A megnyitandó kiállítások:
1. MOSDÓTÁRLAT (Roskó Gábor – Papp Ervin: Szaniter képregény, avagy rajzok a mosdó falán)

Minden állat nevében mondom: te Nyúl ne tedd ezt az erdő lakóival – pihenni szeretnénk
SZANITER KÉPREGÉNY
A Szaniter képregény, azaz a Mosdótárlat, egy folyamatosan alakuló képes-párbeszéd a mindennapokról a rejtett zugokból – akár azt is mondhatnánk, hogy Rémusz bácsi (a híres Nyúl-mesék ismerőjének) ihletésére. De inkább úgy vélem (mivel a Nyúl nem a kedvenc állatom), hogy a kisemmizett Rókák védelmében találtuk ki mindezt…
A mosdóban található rajzok és szövegek a Roskó Gábor és Papp Ervin által jelzett Szaniter képregény kockái, elemei – értelmezhetőek külön- külön és egy egész részeként is; tetszés szerint."

Elmélyült szórakozást és önfeledt időtöltést kívánnak az Alkotók!

A Szaniter képregény rajzai a Színház alagsorában lévő' nézőtéri mosdókban láthatók.

 
2. 13 ÉVAD – az Új Színház előadásainak retrospektív fotókiállítása.
Az elmúlt 13 évadban (1998. január 1. és 2012. január 31. között) Márta István igazgatása alatt mintegy 95 előadás született (a Kőfal-pályázat és a Stúdiós vizsgaelőadásokkal együtt) a Színházban. A retrospektív fotókiállításon, 19 táblán (40x50cm) 120 előadásfotót és egy ötméteres „filmszalagot" (idővonal az előadáscímekkel) láthat a Nagyérdemű.
A kiállítást megnyitja:
Márta István zeneszerző, az Új Színház igazgatója,
Galkó Balázs színművész és
Gajdó Tamás színháztörténész (OSZMI)

A kiállítás megtekinthető 2012. január 25-től minden nap 10 órától 18 óráig és az előadások előtt, valamint a szünetekben.
Új Színház -1061 Budapest, Paulay E. u. 35. (az Operával szemben)
Bővebb információ: www.ujszinhaz.hu

 

Thomas Mann: VARÁZSHEGY

Bemutató: 2012. január 27., 19 óra.

Színpadra alkalmazta: Vera Sturm és Hermann Beil
Nádas Péter fordítása.
Hans Castorp, ez az egyszerű, noha kellemes"fiatalember, egy gazdag hamburgi kereskedőcsalád fia, meglátogatja betegeskedő unokabátyját egy Svájci tüdőszanatóriumban.
A három hétre tervezett látogatásból azonban hét esztendő lesz. Az Idő, e tünékeny, titokzatos elem varázslatos módon telik a luxusszanatórium zárt világában. Hans Castorp különös,
felfokozott testi-szellemi kalandokon megy keresztül, melyek során ha pillanatokra is, de a halálból és a paráznaságból a szeretet álma dereng föl sejtelmesen. Hans Castorp azonban
kénytelen elhagyni a „varázshegyet mert meghívót kap a halál világraszóló ünnepére, az I. világháború félelmetes táncmullságára, e lázas, gonosz tűzvészre, melyből ki tudja, hogy feltámad-e egykor a szeretet.

Szereposztás:
Hans Castorp – Schruff Milán mv.

Joachim Zieml3en – Száraz Dénes

Hofrat Behrens – Hirtling István

Clawdia Chauchat – Nemes Wanda

Fraulein von Mylendonk – Takács Kati

Lodovíco Settembrini – Almási Sándor

Leo Naphta – Derzsi János

Mynheer Peeperkorn – Gáspár Sándor

Dr. Krokowski – VassGyörgy

Albin úr – Galkó Balázs

Első hölgy – Tordai Teri

Másodík hölgy, Elbeszélő – Sztárek Andrea mv.
Harmadik hölgy – Pokorny Lia
Első úr – Széll Attila

Rendező: Szikora János

Rendező munkatársa: Trinfuj Mihály

Díszlet: Szikora János
Jelmez: Balla Ildikó
Dramaturg: Hársing Hilda

Jokum Rohde: Pinokkió bamvai
Bemutató: 2012. január 29., 15:00
A dán próza- és drámaírót hazájában nemzedéke egyik legnagyobb tehetségének tartják. Gyerekkora óta a színház vonzásában élt, felmenői is mind színházi emberek vagy neves művészek voltak. Nagyapja például a Koppenhágai Királyi Színház igazgatói tisztét töltötte be. Pinokkió hamvai című darabját a 2005. év legjobb dán színművének választották. A különös hangulatú, abszurd elemekben bővelkedő alkotás az emberi gonoszság gyökereit kutatja, s a hatalom és művészet, demokrácia és oligarchia, egyén és társadalom, bűn és bűnhődés kapcsolatát vizsgálja. Az előadásban az Új Színház másod- és harmadéves stúdiós növendékeit láthatjuk.
Wolff bíró – Klement Szabolcs
Werner Brunn – Solymosi Ákos
Alexander Trocchi ügyész – Tóth János Gergely
Miranda, Werner Brunn anyja – Barbinek Paula
Carola Sorensen – Szerencsés Rita
Marc Dutroux – Gaál Attila Csaba
Marie, Carola Sorensen lánya – Sirkó Eszter
Rendező asszisztens – Hajdinák Judit
Dramaturg – Lökös Ildikó
Rendező: Hargitai Iván

 

 

Lantai József

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.