A Get Closer Jazz Fesztivál hatalmas tapssal és álló ovációval zárult a hétvégén a MomKultban. A minden este telt házzal zajló háromnapos fesztivál világviszonylatban is kiemelkedő neveket hozott Magyarországra.

 

A Get Closer Jazz Fesztivál hatalmas tapssal és álló ovációval zárult a hétvégén a MomKultban. A minden este telt házzal zajló háromnapos fesztivál világviszonylatban is kiemelkedő neveket hozott Magyarországra.

 

Erik Truffaz vasárnapi fellépésére már hetekkel ezelőtt elfogytak a jegyek, a francia csodatrombitás és zenekarának fergeteges koncertjével ért véget a 2. Get Closer Budapest Jazz Fesztivál a MomKultban.

https://www.facebook.com/pg/GetCloserConcerts/videos/?ref=page_internal

Fellépett a háromszoros Grammy-díjas gitáros, John Scofield és zenekara, valamint a jazztörténet egyik legendás alakja, az amerikai bőgős, Ron Carter és tangóharmonikás zenésztársa, Richard Galliano is.

https://www.facebook.com/pg/GetCloserConcerts/videos/?ref=page_internal

 

Az emlékezetes estékhez a hazai fellépők is hozzájárultak, akik a nyáron elhunyt legendás basszusgitáros, Vasvári Pál előtt tisztelegtek műsorukkal. Pénteken az In Line, szombaton a Vasvári String Trio lépett fel, vasárnap a Kárpáti Dódi Privati Projekt muzsikált a francia csodatrombitás előtt. Összesen mintegy kétezren látogatták meg hétvégén a zenei programot, valamint a péntek este megnyílt fotókiállítást, amelyen két lengyel művész, Pawel Karnowski és Jaroslaw Wierzbicki jazzfotói tekinthetők meg.

 

A kiállítás megnyitóján péntek este közreműködött John Scofield, Kardos Dániel és a máltai Keith Anthony. A kiállítást Pokorni Zoltán, Hegyvidék Polgármestere méltatta, illetve jelen volt Hervé Ferrage, a budapesti Francia Intézet igazgatója és Jaroslaw Bajaczyk, a budapesti Lengyel Intézet megbízott igazgatója is.

 

Pawel Karnowski nagyméretű fotói csak a fesztivál alatt, Jaroslaw Wierzbicki kiállítása április 23-áig látogató a MOMKult nyitva tartási idejében.

 

Jaroslaw Wierzbicki 1963-ban született Varsóban, a varsói Jazz Múzeum fotográfusa. Szenvedélye a zene, azon belül is a jazz, célja pedig hogy a jazz szenvedélyét fotóin megörökítse. A fotóiban rejlő varázslat, a művész őszinte lelkesedése magával ragad. Ábrázolása valóban megérinti a lélek húrjait és erős inspirációt jelent kortársainak is. Múzeumnak végzett munkája mellett önkéntesként is dolgozik a Daj Herbatę – Adj egy teát Alapítványnál. Jarosław Wierzbicki a varsói Jazz Muzeum – Polska YMCA munkatársa, a lengyel és nemzetközi jazz-világ Lengyelországban fellépő nagyjait örökíti meg,

 

A Get Closer Concerts nemzetközi világsztárokat hoz el Magyarországra évről évre, a fesztivál kiemelkedő line-uppal dolgozik. A Get Closer Concerts következő programjai között szerepel Daniel Melingo Buenos Aires-i tangóművész fellépése április 19-én és Chick Corea koncertje május 2-án, amelyre már rohamtempóban fogynak a jegyek.

 

https://www.getcloserconcerts.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük