EuroAstra

Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál — 2014. április 11-13.

2014. április 11-13 között a Palotanegyedben (Szabó Ervin tér – Reviczky utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca) kerül megrendezésre Budapest nagyszabású Leves és Főzelék Fesztiválja, ahol a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100-féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg látogatók.

 

2014. április 11-13 között a Palotanegyedben (Szabó Ervin tér – Reviczky utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca) kerül megrendezésre Budapest nagyszabású Leves és Főzelék Fesztiválja, ahol a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100-féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg látogatók.

 

Mivel hazánk gasztronómiájának szerves részét képezi a leves fogyasztás és a magyar konyha egyedülálló különlegessége a zöldségből készült főfogás, mely már-már hungarikum, így a rendezvénnyel szeretnénk felhívni Magyarország lakosainak figyelmét arra, hogy bátran merjenek különböző zöldségek felhasználásával egészséges ételeket készíteni.

 

Ahogy már a korábbi rendezvényeken megszokottá vált, a látogatók ez alkalommal is nemzetek titkos receptjein keresztül kóstolhatnak bele különböző kultúrák ízvilágába.

A jellegzetes magyar specialitások mellett számos ország képviselteti magát tradicionális ételeivel. A teljesség igénye nélkül néhányat megemlítve: Orosz Borscs, Francia Hagymaleves, Német Sörleves, Thai Tom Yum leves, Japán Miso leves, India Currys csirkeleves, Vietnámi Pho leves.

 

A Budapesti Leves és Főzelék Fesztiválon a legkisebbektől a legnagyobbakig, minden érdeklődő megtalálja és megízlelheti a számára legínycsiklandóbb finomságokat.

 

„Amikor levesről beszélünk, akkor nagyon fontos megemlíteni, hogy nemcsak gulyásleves van, hanem több száz fajta, Magyarországon is" – mondta a napokban Necz István, a Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál szervezője, miközben közelünkben tradicionális báránygulyás rotyogott egy hatalmas üstben, szorgos kezű és csinos hölgyek kavarása mellett a Mikszáth téren. A kellemes illatú leveske a sajtó beetetésére készült.

 

Meglepetésnek szánják a szervezők az ajándék Vietnámi Pho levest. Természetesen a készlet erejéig, és most, hogy leírtam így már nem is meglepetés, de jó lesz megkóstólni.

És nem véletlen, hogy bárányból készült a leves, ugyanis ez már előrevetíteni szándékozná a jövő heti Húsvéti bárányfesztivált. De erről majd jövő héten olvashatnak bővebben.

 

Fantasztikus a helyszín, gyönyörű a Palotanegyed és a szervezők mindent megtesznek, hogy három napon át elégedetten és tele hassal távozzanak a vendégek.

Szombaton a Zappa teraszán hatalmas főzőversenyt rendeznek, ahol mindenki meglesheti, hogyan is kell elkészíteni a finomabbnál finomabb leveseket.

És akkor még a főzelékekről nem is beszéltem! 

 

2014. április 11-13.

Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál

Palotanegyed

Szabó Ervin tér – Reviczky utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca

 

https://www.facebook.com/levesesfozelekfesztival?fref=ts

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük