Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál — 2014. április 11-13.
3 perc olvasás
2014. április 11-13 között a Palotanegyedben (Szabó Ervin tér – Reviczky utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca) kerül megrendezésre Budapest nagyszabású Leves és Főzelék Fesztiválja, ahol a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100-féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg látogatók.
2014. április 11-13 között a Palotanegyedben (Szabó Ervin tér – Reviczky utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca) kerül megrendezésre Budapest nagyszabású Leves és Főzelék Fesztiválja, ahol a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100-féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg látogatók.
Mivel hazánk gasztronómiájának szerves részét képezi a leves fogyasztás és a magyar konyha egyedülálló különlegessége a zöldségből készült főfogás, mely már-már hungarikum, így a rendezvénnyel szeretnénk felhívni Magyarország lakosainak figyelmét arra, hogy bátran merjenek különböző zöldségek felhasználásával egészséges ételeket készíteni.
Ahogy már a korábbi rendezvényeken megszokottá vált, a látogatók ez alkalommal is nemzetek titkos receptjein keresztül kóstolhatnak bele különböző kultúrák ízvilágába.
A jellegzetes magyar specialitások mellett számos ország képviselteti magát tradicionális ételeivel. A teljesség igénye nélkül néhányat megemlítve: Orosz Borscs, Francia Hagymaleves, Német Sörleves, Thai Tom Yum leves, Japán Miso leves, India Currys csirkeleves, Vietnámi Pho leves.
A Budapesti Leves és Főzelék Fesztiválon a legkisebbektől a legnagyobbakig, minden érdeklődő megtalálja és megízlelheti a számára legínycsiklandóbb finomságokat.
„Amikor levesről beszélünk, akkor nagyon fontos megemlíteni, hogy nemcsak gulyásleves van, hanem több száz fajta, Magyarországon is" – mondta a napokban Necz István, a Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál szervezője, miközben közelünkben tradicionális báránygulyás rotyogott egy hatalmas üstben, szorgos kezű és csinos hölgyek kavarása mellett a Mikszáth téren. A kellemes illatú leveske a sajtó beetetésére készült.
Meglepetésnek szánják a szervezők az ajándék Vietnámi Pho levest. Természetesen a készlet erejéig, és most, hogy leírtam így már nem is meglepetés, de jó lesz megkóstólni.
És nem véletlen, hogy bárányból készült a leves, ugyanis ez már előrevetíteni szándékozná a jövő heti Húsvéti bárányfesztivált. De erről majd jövő héten olvashatnak bővebben.
Fantasztikus a helyszín, gyönyörű a Palotanegyed és a szervezők mindent megtesznek, hogy három napon át elégedetten és tele hassal távozzanak a vendégek.
Szombaton a Zappa teraszán hatalmas főzőversenyt rendeznek, ahol mindenki meglesheti, hogyan is kell elkészíteni a finomabbnál finomabb leveseket.
És akkor még a főzelékekről nem is beszéltem!
2014. április 11-13.
Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál
Palotanegyed
Szabó Ervin tér – Reviczky utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca
https://www.facebook.com/levesesfozelekfesztival?fref=ts
Lantai József