2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79222"><img class="image image-_original" src="/files/images/haromaz1_%20(1).jpg" border="0" width="463" height="235" /></a></span>3 az 1-ben ajánlatom ezúttal a hétvégi ZöldMag néven induló tavaszi fesztivál, aztán önkéntes napon vehetünk részt a dunabogdányi játszótér felújítása érdekében és végül Húsvéttól újra zenél a margitszigeti szökőkút. Jó munkát, jó szórakozást.</p>  <p><strong>

3 az 1-ben ajánlatom ezúttal a hétvégi ZöldMag néven induló tavaszi fesztivál, aztán önkéntes napon vehetünk részt a dunabogdányi játszótér felújítása érdekében és végül Húsvéttól újra zenél a margitszigeti szökőkút. Jó munkát, jó szórakozást.

 

3 az 1-ben ajánlatom ezúttal a hétvégi ZöldMag néven induló tavaszi fesztivál, aztán önkéntes napon vehetünk részt a dunabogdányi játszótér felújítása érdekében és végül Húsvéttól újra zenél a margitszigeti szökőkút. Jó munkát, jó szórakozást.

 

2014. április 12-én és 13-án kétnapos, ingyenes fesztiválra várja a környezettudatosság iránt érdeklődőket az Andrássy úti MagNet Közösségi Házban a ZöldMag néven induló tavaszi fesztivál.

Elindult a tavaszi fesztiválszezon a fővárosban, ezúttal a fenntarthatóság és az ökotudatosság jegyében. A felnőttek és a gyerekek két napon át ismerkedhetnek a zöld életmód fortélyaival.

A rendezvény hasznos és tartalmas kikapcsolódást ígér. A szervezők számos előadással, kézműves foglalkozásokkal, alkotóműhelyekkel, koncertekkel, palántavásárral, finom organikus ételekkel és megannyi gyerekeknek szóló programmal készülnek.

Az előadásokon többek között a fenntartható háztartásról, a megújuló energiaforrásokról, a pénzügyi tudatosságról, a városi bringázásról és a kerékpáros közösségekről, az ökoházakról és az ökoéletmódról tudhatnak meg többet a fesztiválozók, akik azt is kipróbálhatják, hogy egy-egy zöld ötlet hogyan valósítható meg a gyakorlatban. Így készül majd sörkollektor, merített papírból pedig fülbevaló vagy éppen könyvjelző.  Kiderül, hogyan kell ökoháztartást vezetni, és milyen trükkök, praktikák léteznek az energiafelhasználás csökkentésére.

A háziasszonyok tippeket kapnak, hogyan lehet egyszerűen, káros anyagoktól mentesen tisztító- és tisztálkodószereket gyártani házilag, valamint megismerhetik a természetes szépítőszerek és speciális balzsamok készítésének fortélyait is.

A gyerekeket is számtalan program várja. Lesz számukra mese, készíthetnek ökokarkötőt színes naptárakból és papírlapokból, belekóstolhatnak az újrahasznosítás szépségeibe és játékos formában tudhatják meg, hogy miért fontos a környezetvédelem.  A gyerektáncházban játékos feladatokon keresztül fedezhetik fel a természet formáit, jelenségeit, a mesék és a zene segítségével megeleveníthetik az állat- és növényvilág alakjait.

A szombati napot zenés Green Party, míg a kétnapos fesztivált Szekeres Adrien koncertje zárja.

Az ingyenes ZöldMag Fesztivál április 12-én és 13-án várja a látogatókat; a szervezők csupán azt szeretnék, hogy a szombat esti Green Partyra érkezőkön legyen egy zöld ruhadarab.

A helyszín az Andrássy út 98. szám alatt található MagNet Közösségi Ház.

www.magnethaz.hu

https://hu-hu.facebook.com/magnethaz

 

70 vállalati önkéntes + 1 szombat = Új játszótér Dunabogdányban.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány, a 2004-ben elindított kezdeményezését folytatva idén is megrendezi önkéntes napját, melynek keretén belül tagvállalati önkéntesek segítségével hoz rendbe egy-egy rászoruló gyermekintézményt.

Az AmCham Alapítvány alakulása óta közel 80 hátrányos helyzetű gyermekek nevelésével foglalkozó intézmény számára gyűjtött össze adományokat, több mint 370 millió forint értékben. Önkéntesei segítettek már többek között a Fóti, velencei, hűvösvölgyi Gyermekotthonban, és a devecseri – vörös iszap által sújtott – Gárdonyi Géza általános iskolában, kerepesen pedig egy kis tankertet alakítottak ki a gyermekek részére, hogy megtanulják a kiskert gondozást is.

Ebben az évben a dunai árvíz által megrongált dunabogdányi játszótér felújítására kerül sor. Az eseményre már közel 70 önkéntes jelentkezett a tagvállalatoktól. Sokan családtagokkal, gyerekekkel együtt érkeznek, akik majd a helyi gyermekekkel együtt fogják elfoglalni a felújított játszóteret – egy kis zenés program keretében.

A munkálatokhoz többek között csatlakoztak helyi szervezetek, az önkormányzat, iskola, óvoda képviselői is.

2014. április 12, szombat. Gyülekező 9 órától

Dunabogdány Strand utca (Forgó fogadó mögötti terület)

http://www.amchamfoundation.hu/

http://www.dunabogdany.hu/

 

Húsvéttól újra működik a margitszigeti szökőkút, megújuló repertoárral, gyerekeknek szóló zenés blokkal.

A téli szünet után, húsvéttól helyezik ismét üzembe a margitszigeti szökőkutat, amelyet újjáépített és kibővített formájában tavaly nyáron ünnepélyes keretek között adtak át.

Április 25-ig a szökőkút a tavalyi repertoárból ismét játssza a következő zeneszámokat:

 • Vivaldi: Négy évszak – Tavasz
 • Simon és Garfunkel: Cecilia
 • Brahms: Magyar táncok
 • The Rolling Stones: Let Me Down Slow.

Április 25-től megújul a repertoár, az előbbi négy dalon kívül a szökőkútnál meghallgathatják a látogatók az alábbi szerzeményeket is:

 • ifj. Johann Strauss: Kék Duna keringő
 • Verdi: Aida – Bevonulási induló
 • Liszt: Magyar rapszódia No.2.
 • Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich: Bend It
 • Rebecca Ferguson : I Hope.

Újdonság, hogy a szökőkút zenei kínálata gyerekeknek szóló blokkal is bővül, amely 11 órakor és 16 órakor fog felcsendülni, az alábbi zenékkel:

 • Koncz Zsuzsa: Micimackó
 • Napoleon Boulvard: Legyetek jók, ha tudtok
 • Wolf Kati: Vuk
 • 100 Folk Celsius: Miki Manó.

Májustól júliusig havonta egy-egy újabb zeneszámmal bővül a szökőkút repertoárja, a következőkkel: Johann Strauss: Radetzky induló, The Kinks: You Really Got Me és Avicii: Hey Brother.

A margitszigeti szökőkút az egyik legnagyobb ilyen létesítmény Európában. A 35 méter átmérőjű medencében mintegy 400 m3 víz van, több mint 1.000 m2 vízfelülettel. A vízsugarakat 10 méter magasra lövi fel a kút, esténként pedig 250 db energiatakarékos LED-lámpa biztosítja a hangulatvilágítást.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.