2024.április.27. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Céklás rakott cannelloni vörösbabbal és parmezánnal

3 perc olvasás

bordo-.jpg Itt a tavasz és az év első hosszú hétvégéje, lehet a konyhában kísérletezni, alkotni, új ízeket kipróbálni. Erre inspirál a „Bonduelle Színek: Színesítsd a tányérod!” elnevezésű kampány utolsó, bordó színre épülő receptvideója is.

 

Mint ismeretes, a márka azzal a céllal indította színes kampányát, hogy termék-portfóliója széles választékát alapul véve, vadonatúj és könnyen elkészíthető, kreatív recept-videókkal inspiráljon az egészséges táplálkozásra. Az eddig megjelent receptvideókban aranybarna; sárga; zöld és narancssárga színek játszották a főszerepet. A március 13-tól megtekinthető bordó videóban cékla és vörösbab felhasználásával készül a látványos fogás, amelynek nemcsak receptjét osztjuk meg, hanem a cannelloni színezésére még egy zseniális konyhai trükköt is elárulunk.

https://www.bonduelle.hu/aranybarna

https://www.bonduelle.hu/sarga

https://www.bonduelle.hu/narancssarga

https://www.bonduelle.hu/zold

 

Főzés előtt, íme a cékla és a vörösbab legfontosabb jótékony hatásai.

 

A cékla majdnem egész évben elérhető, így évszaktól függetlenül készíthetünk belőle levest, salátát, turmixot, savanyúságot. Többnyire a gyökerét használjuk, de levelei is egészségesek, fogyaszthatók. Magas az antioxidáns tartalma, ez védi sejtjeinket a szabad gyökök káros hatásaitól. A cékla hatóanyagai pozitívan befolyásolják a szervezet vérképzését, a sav-bázis egyensúlyunkat. Étrendükbe beépítve, rendszeres fogyasztásával legfontosabb méregtelenítő szervünket, a májunkat is tisztíthatjuk.

 

A babnak, vagy népies nevén “paszulynak” több mint száz fajtája ismert, mindegyik különböző tulajdonságokkal rendelkezik. A legmagasabb antioxidáns tartalma azonban a vörösbabnak van. Alapzöldségeink egyike, készíthető belőle leves, saláta, főzelék, vagy éppen pogácsa. Csökkenti a vércukorszintet, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Nagyon alacsony a zsír- és nátriumtartalma, fogyasztásával megőrizhetjük testsúlyunkat. Jó hatással van a gyomrunkra, ha a babot pikánsan fűszerezzük, mint ahogy bordó receptünkben is.

 

Céklás rakott cannelloni vörösbabbal és parmezánnal

 

Hozzávalók:

– 1 üveg Bonduelle cékla

– 1 konzerv Bonduelle vörösbab

– 2 db. lila hagyma

– 25 dkg darált hús

– cannelloni tészta

– 25 dkg natúr krémsajt

– 5 dkg reszelt parmezán

– 2 dkg parmezánforgács

– tejföl

– Ízlés szerint olaj, só, bors

Elkészítés

Serpenyőben kevés olajt hevítünk, majd az apróra vágott lila hagymát és a darált húst kissé lepirítjuk, fűszerezzük. Hozzáadunk egy fél doboz Bonduelle vörösbabot, átforgatjuk, elkeverjük 5 dkg krémsajttal, kevés céklalével meglocsoljuk, pépesítjük, majd nyomózsákba töltjük.

A nyers cannelloni tésztákat hideg céklalé-fürdőbe mártjuk (10-15 percre), majd felállítva tűzállóedénybe sorakoztatjuk őket. A vörösbabos, darált húsos masszával megtöltjük a bordóra színezett tésztákat és a maradék cékla levet óvatosan rájuk öntjük, kb. a hőálló tál ¾ magasságáig.

Fél üveg Bonduelle céklát és a Bonduelle vörösbabkonzerv másik felét 20 dkg krémsajttal pépesítjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a reszelt parmezánt is. A keveréket kevés tejföllel és céklalével krémesíthetjük. Az így kapott szószt a töltött tésztacsövek tetejére öntjük, majd parmezánforgácsokat szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben 160 fokon, alufóliával lefedve sütjük, 40-50 percig.

 

Tálalásnál bordó színű babos szószt, savanyúságnak céklát kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat!

 

https://www.youtube.com/watch?v=5mv30cPKtkU&t=2s

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.