A 140 éves világhírű Continental  most ünnepli két évtizedes magyarországi működését, hat telephelyük képviseletével. A rangos cég a személy- és kisteher jármű kategóriában piacvezetőnek számít hazánkban.

 

A 140 éves világhírű Continental  most ünnepli két évtizedes magyarországi működését, hat telephelyük képviseletével. A rangos cég a személy- és kisteher jármű kategóriában piacvezetőnek számít hazánkban.

 

Az elmúlt évben a Conti360° FleetServices gumiabroncs-szolgáltató csomagot nyolc európai piacon (D,F,E,I,B,GB,PL,CZ) vezették be, amit az idei évben kiegészített az ausztriai csatlakozás. Ez év októberétől a szolgáltatás a magyar piacon is a partnerek és felhasználók rendelkezésére áll. „A globalizáció, az üzleti területek kiterjesztése – földrajzi nézőpontból is – valamint a cégfuzionálások és a megváltozott vevőigény a FleetService-t egyre inkább fókuszálja.  A helyes abroncsválasztás, és az „abroncs" tartalékokkal való gondos, ellenőrzött bánásmód a legtöbb vállalatnál eldönti a sikert vagy a sikertelenséget" – világított rá Sőregi Gábor, a Conti360° FleetServices magyar piaci felelőse.

A külfölddel történő kétoldalú kommunikációt Budapestről, a Continental Hungaria Kft. székhelyéről irányítják. Ez különösen vonatkozik a magyar központi székhellyel rendelkező szállítóvállalatokra, amelyeknek más európai országokban is szükségük van harmonizált szolgáltatásokra. A szerviz-terjedelem tekintettel van minden olyan szolgáltatásra, amely a haszonjárművek abroncsellátásával kapcsolatos. A tanácsadástól kezdve a helyes abroncsválasztáson keresztül az átfogó flottaszervizig – különféle modulok léteznek, melyek mindegyike a flottaüzemeltetés gazdaságosságának javítását szolgálja. Amíg a ContiFitmentService a gépjárművek megfelelő gumiabroncsokkal történő optimális felszerelését biztosítja, a FleetCheck a levegőnyomás és az abroncsállapot rendszeres ellenőrzéséről gondoskodik. Az abroncsnyomás rendszeres beállításával nemcsak az üzemanyag-fogyasztást, hanem a defekt valószínűségét is jelentősen le lehet csökkenteni. Végül is itt a gumiabroncs optimális használati időtartamáról van szó. Egy új, Web-alapú ContiFleetCheckTool segít az összes vizsgálati eredmény összehozásában – ha szükséges országokat vagy kontinenseket is átfogva. A ContiFleetReporting modul lehetővé teszi a haszonjármű-abroncsok árai és az irántuk való igény alapos és tartós elemzését.  A ContiCasingManagement magára vállalja a gumiabroncs váz kezelését, és gondoskodik a gumiabroncs leszerelése utáni optimális felhasználásáról. Ez pedig egyrészt a lehetséges teljes körű felújítást, másrészt a környezettudatos szemétfeldolgozást jelenti.

Egyébiránt a Continental a 2010-ben elért több mint 26 milliárd eurós forgalmával, egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. A vállalat a gumiabroncsaival, a fékrendszerekkel, a futómű- és hajtástechnikai elemekkel, az adatátviteli megoldásaival, a járműelektronikákkal és technikai elasztomerekkel elősegíti a biztonságosabb közlekedést, és hatékonyan hozzájárul a környezetvédelemhez. Ugyanakkor meghatározó partnere az autóiparnak a kommunikációs rendszerek fejlesztésében is. Jelenleg megközelítőleg 160 ezer alkalmazottat foglalkoztat 45 országban.

A Continental AG haszongépjámű-gumiabroncs üzletága 7.200 munkatársával és több mint 1,4 milliárd Euró forgalmával a világ egyik legnagyobb tehergépjármű-, busz- és ipari gumiabroncsok gyártója. A termékek és szolgáltatások optimalizálásának köszönhetően a gumiabroncsok egész élettartamuk alatt a fuvarozó vállalatok gazdasági és ökológia hatékonyságának fontos tényezői.

szalay

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük