www.abilitypark.huwww.abilitypark.hu A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Debrecenben, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat.

 

 

 

www.abilitypark.huwww.abilitypark.hu A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Debrecenben, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat.

 

 

 Aki 2008. október 24-26. között Debrecenbe látogat „Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show is várja.

A megújult játékokkal kiegészült mozgó élménypark most hétvégén a Tesco parkolójába hívja a játszani vágyókat. Debrecen városa élen jár a fogyatékos személyek támogatásában, hiszen az országban elsőként a hajdúsági megyeszékhelyen nyitotta meg kapuit az Esélyek Háza Humánszolgáltató Központ 2003-ban, mely szolgáltatóházként, hálózati centrumként és információs központként segíti a szociális kirekesztődés elleni küzdelmet.

A fogyatékos ügyben érintett helyi civil szervezetek pedig létrehozták a Megyei Fogyatékosügyi Civil Műhelyt, mely a fogyatékos személyekhez való hozzáálláson szeretne javítani, csakúgy, mint az Ability Park, szórakoztató játékai és fogyatékos animátorai segítségével.

„Országos túránk célja, hogy olyan helyekre és olyan közönséghez is eljutassuk üzenetünket, akiket eddig a távolság és a park helyhez kötöttsége miatt kevésbé volt könnyű megszólítani. Az Ability Park a látás-, hallás- és mozgássérült, értelmi fogyatékos és autista animátorai által bemutatott játékok segítségével igyekszik valamennyi korosztály számára élvezhetően és megérthetően bemutatni a fogyatékos emberek képességeit, lehetőségeit, igényeit és a társadalmi beilleszkedésükhöz elengedhetetlen szemléletet." – mondta el Nagy Géza, az Ability Park elnöke.

A 2008 júniusában megújult, és állandó helyszínen működő játékpark 2002-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy a tematikus élményparkok iránti vágyat és a játék szeretetét szórakoztató és interaktív módon kapcsolja össze a fogyatékos személyekkel szemben tanúsított társadalmi attitűd-formálás igényével. A többnyire megváltozott munkaképességű, fogyatékos embereket foglalkoztató Ability Park megalakulása óta 4 hazai és 2 nemzetközi elismerést kapott, és eddig több mint 250 000 látogató próbálta ki az interaktív játékokat.

„Az év támogatottja 2008" pályázat nyertese
A rendezvénysorozat a Tesco és a Procter&Gamble támogatásával valósul meg „Az év támogatottja 2008" program részeként. A Tesco áruházlánc 2003 óta futó hagyománytermető programjához idén a Procter&Gamble számos márkája is csatlakozott. A támogatás keretében a két cég több mint 20-20 millió forintot adományoz az Ability Parknak.

http://www.abilitypark.hu/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük