A tavaly megkezdett, a Huawei által támogatott 3G hálózatra történő áttérés befejeződött, így mostantól a vállalat mobilinternetes hálózata a legmodernebbek közé tartozik.

 

A tavaly megkezdett, a Huawei által támogatott 3G hálózatra történő áttérés befejeződött, így mostantól a vállalat mobilinternetes hálózata a legmodernebbek közé tartozik.

 

 Az új Huawei HSDPA rendszer lehetővé teszi a 14,4 Mbit/s névleges letöltési sebességet is, melyet a Huawei és a Vodafone már a világon több helyen is tesztel. A sikeres együttműködés egyik következő lépése a 14,4 Mbit/s mobilinternetes letöltési sebesség magyarországi tesztelése. Október végétől elkezdődnek a 14,4 Mbit/s technológia labor tesztjei, az élő hálózat ezt követően fogja támogatni az elérhető legnagyobb letöltési sebességet. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a Vodafone adathálózatában elérhető elméleti maximum a jelenlegi 7.2 Mbit/s-ról a duplájára emelkedik.

"A mobilinternet egyre népszerűbb Magyarországon is. Ennek egyik következménye, hogy folyamatosan nő az ügyfelek igénye arra, hogy egyre gyorsabban és kényelmesebben használhassák a világhálót. A Huawei kiváló partnernek bizonyult abban, hogy XXI. századi technológiák segítségével tudjuk kielégíteni a különböző felhasználói igényeket. Hiszünk abban, hogy a Huawei innovatív szolgáltatásaival a Vodafone ügyfelei is egyre elégedettebbek lesznek."" – mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

"A Huawei a különböző szolgáltatások szerteágazó igényeinek figyelembe vételével alakította ki a legmodernebb mobil szélessávú megoldásokat a Vodafone számára, amelyek nemcsak a jelenlegi, de a jövőbeni kihívásoknak is megfelelnek. A Huawei elkötelezett mind a gyors hálózatkiépítés, mind a kiváló minőségű szolgáltatások biztosítása iránt, amit a jelenlegi, 14,4 Mbit/s-os tesztek is alátámasztanak. " – mondta Wan Zhi, a Huawei Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Vodafone rohamosan bővülő, gyors feltöltési és letöltési sebességet biztosító szélessávú vezeték nélküli internetes hálózata jelenleg már 203 magyarországi településen érhető el, ami 55%-os lakossági lefedettséget jelent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük