2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Educatio 2023 kiállítás – fantasztikus hangulat és csodás emberek

4 perc olvasás
Az Educatio 2023 kiállítás mindenben más volt: a hangulat, a profi szervezés még jobban átható ereje, a tisztaság, a barátságos kiállítók, a másokra is oda figyelő látogatók. Volt valami hatlamas jó érzés az egészben. Lássuk mit kaptunk az ide Educatio kiállítástól.
image003educatio kilallitas 2023 euroastra hu

Az Educatio 2023 kiállítás – fantasztikus hangulat és csodás emberek hatalmas csoportja

Egy végtelenül profin megszervezett kiállítás ami inkább egy hatalmas közösségi térhez hasonlított, benne megannyi érdekes oktatási intézmény standjával, számos munkalehetőséggel.
Már a bejárati ajtónál kiderült, hogy az idei, 2023-as Educatio egészen olyan lett mint egy hatalmas játszóház felnőtteknek, a kicsik lelkesedését is elkapva: irány a mély víz, ismerjük meg hogyan is láttuk mi azt amit átélve, a profi szervezés mellett, minden négyzetméteren barátságos és kedves emberek mosolya fogadott bennünket.

Szándékosan éltünk a kicsik és nagyok közösségével: 7 évestől 20 évesig volt velünk gyerek is akik elmondhatom, hogy nagyon élvezték a sokszínűséget és azt ahogyan felnőttnek nézték őket.

Bárhol és bárkihez oda lehetett menni: mindenki kedves és közreműködő volt. Sok volt a játékosság, a vidám és közös játék lehetőség: a standokon igyekeztek a QR kódok segítségével minél több aktív elérést begyűjteni a kiállítók. Közben még is azt éreztük, hogy minden további idő amit eltöltöttünk a standon, az vidám és hasznos, informatív és érdekes is volt egyben. Sok helyen kínáltak bennünket üdítővel, gyümölcsökkel, megannyi hasznos és szórakoztató ajándék tárgyat is láttunk és kaptunk.  Beleélhettük magunkat több szakmába és szerepbe: játszottunk orvosost, megtekintettünk ásványokat, kipróbáltunk robotokat és sütöttünk palacsintát robottal. Jól éreztük magunkat.

@wsc.social #edutusuniversity #robothu #euroastra #wscsocial ♬ eredeti hang – WSC.SOCIAL – PROBLEM SOLVING

Egy varázslatos világ volt jelen lenni és az eltöltött 5 óra alatt bizony el is fáradtunk rendesen.  Egész idő alatt azt látszott az emberek arcán, hogy tenni akarnak értünk, adni szeretnének valamit maguk erejéből, a maguk értékeiből és a sok inger és információ magával ragadott bennünket.  Az a számtalan és tájékozott egyetemista, a velük karöltve együttműködő oktatói háttér: szakmai és baráti is volt. Elvarázsolt több standon a közvetlenség, az a fajta szuggesztív képesség ahogyan magába vonzott egyik-másik intézmény értékeinek átadása. A tudás számos és inspiráló közelsége, a barátságos és önzetlen adathalmaz: egy fantasztikus energiát és hangulatot teremtő adatbirodalomként, jól mutatta a sokrétű és szinte végtelen lehetőségek tárházát.

Számos intézmény kínált külföldi oktatást, lehetőséget külföldi képzésekre, az Egyesült Államok Nagykövetsége pedig személyesen is képviseltette magát, vidám és közvetlen stílusában idén sem csalódhattunk közösségüknek. Azok akik a robotika vagy a katonai hivatás felől érdeklődtek, minden lehetőséget biztosítottak a szervezők: még a Nemzetvédelmi Szagszolgálat és a Kibervédelmi Intézet is képviseltette magát tagtoborzóin keresztül. Az egyik legforgalmasabb ponton pedig a Magyar Honvédség tagtoborzói is felrázták a hozzájuk betérőket.  Tele mindenhol a promóciós tárgyak és ajándékok végtelen garmadájával az összes kiállító.

A magyar oktatási intézmények sokrétűsége, az oktatói elkötelezettség, a szakmai szeretet és olykor a végtelen és határtalan információ. Minden percben kaptunk valami új és érzékelhetően biztos adatot: egyszerűen az volt az érzésünk, hogy minden egyetem hordoz magában olyan okot és mentális hátteret ahol a tematikájuk iránt érdeklődő, szakmaszerető és alázatos emberektől tanulhat. A tudás hatalmas erejét még is azok az emberi percek okozták ahol úgy éreztük: oda tartozunk az adott intézményhez, pedig nem is volt szándékunk magába az oktatási intézmény habitusába belefolyni. Még is megérintett bennünket számos standod ez a különös emberi érzés.

Jövőre ott leszünk e? Ez teljesen biztos, mint tettük ezt 2021-ben is, így fogunk tenni 2024-ben is. Tesszük ezt azért, mert  érdemes ráérezni arra a sok értékes energiára, amiből aztán az egyetemek oktató kabinettjeiben megszerzett tudáshoz, a hitünk és elkötelezettségünk is egy biztos erőforrása a végül megszerzett tudásunknak.

Kérjük tekintsd meg az Educatio 2023 kiállításon készült képeinket és győződj meg magad is a sokszínű és kifogástalan környezetről. Azt is bizton állíthatjuk: a mosdók állapota is messzemenőkig tiszták voltak ezért külön köszönet a szervezőknek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.