2023.október.01. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Éghajlat

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/91914"><img class="image image-preview" src="/files/images/002.preview.png" border="0" width="464" height="315" /></a></span>Hol meleg van, hol hideg. Össze-vissza. Ezért örömmel hallottam az Éghajlatot Szabályozó Kuratórium megalakulásáról. Célja a szélsőséges hőingadozások kiküszöbölése az állampolgárok, a családok, az egész ország érdekében. A negyvenfős testület beköltözött a térítésmentesen kapott székházba. Első tanácskozásán elnököt, két alelnököt, nyolctagú vezetőséget és hat albizottságot választott. A munka teljes gőzzel beindult. </p> <p> 

002.previewHol meleg van, hol hideg. Össze-vissza. Ezért örömmel hallottam az Éghajlatot Szabályozó Kuratórium megalakulásáról. Célja a szélsőséges hőingadozások kiküszöbölése az állampolgárok, a családok, az egész ország érdekében. A negyvenfős testület beköltözött a térítésmentesen kapott székházba. Első tanácskozásán elnököt, két alelnököt, nyolctagú vezetőséget és hat albizottságot választott. A munka teljes gőzzel beindult.

 

002.previewHol meleg van, hol hideg. Össze-vissza. Ezért örömmel hallottam az Éghajlatot Szabályozó Kuratórium megalakulásáról. Célja a szélsőséges hőingadozások kiküszöbölése az állampolgárok, a családok, az egész ország érdekében. A negyvenfős testület beköltözött a térítésmentesen kapott székházba. Első tanácskozásán elnököt, két alelnököt, nyolctagú vezetőséget és hat albizottságot választott. A munka teljes gőzzel beindult.

 

   Az egészségügyi albizottság megállapította, hogy az enyhe januári és februári napok a hűléses betegségek melegágyai. Az esős márciusban és áprilisban viszont elszaporodnak a kullancsok, amelyek közül emberre is veszélyes fertőző vírusokat hordoz minden ötödik példány. Javasolták továbbá az üzemanyag nélküli járművek sorozatgyártását az üvegházi hatás csökkentése érdekében.

 

   A statisztikai albizottság tisztázta a szélsőséges napok, időjárási krízisek számát az elmúlt tíz évben. Abban öt perc alatt megegyeztek, hogy az ilyen esemény előfordulását húsz százalékkal kell csökkenteni, de nyolc órát vitatkoztak azon, hogy maximum, vagy minimum húsz százalékkal. 

 

   A tudományos albizottság helyettes vezetője okadatolta a hőingadozásokat. Az egyik bizottsági tag kontárnak, botcsinálta időjósnak titulálta kollégáját, a fizikai tudományok doktorát. Válaszként a tudós le akart mondani kuratóriumi tisztségéről, de később elállt szándékától. Hangsúlyozva, hogy végső döntését nem a havi százezer forintos tiszteletdíj, hanem az ügy iránti elkötelezettség motiválta.

 

   A jogi albizottság fő feladatának a felelősök megnevezését tekintette. Szerepelt ebben a körben a globalizáció, a mobiltelefonok elterjedése, a katasztrófa filmek sorozatos bemutatása. Aztán a vita átcsapott annak a kérdésnek taglalásába, hogy a kuratórium két alelnökének hatásköre nem fedi-e egymást? Végül egyetértettek abban, hogy egy részletes jogszabály sokat segíthetne a hőingadozások elleni harcban.

 

   A pénzügyi albizottságban két vélemény csapott össze egymással. Egyesek szerint az időjárási problémákkal ne az állam foglalkozzon, a kérdést oldja meg mindenki saját maga. Mások viszont kísérleteket tartottak szükségesnek, amelyekre kétszáz millió forint működési támogatás azonnali kiutalását követelték az állami tartalék alapból. Hangsúlyozva, hogy más országok ilyen célra évente kétszázötven milliót fordítanak. Euróban.

 

   Végül a televíziós albizottság nagyszabású műsort készíttetett. Kétszáz forint plusz áfáért be lehetett telefonálni a stúdióba különböző, a megoldást elősegítő  ötletekkel. Az első jelentkező, egy tizenkét éves kislány azt mondta, hogy a nénik és a bácsik tévednek, az éghajlat szélsőséges változásait nem lehet befolyásolni. De a műsorvezető mosolyogva hárította el a csacska kislány okoskodását: Nem értesz kislányom a meteorológiához, csak tanulj szorgalmasan, légy szófogadó, étkezés után mossál fogat és akkor hasznos tagja leszel a társadalomnak, ha nagy leszel. Talán még egy kuratórium tagja is lehetsz majd egyszer.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.