www.balabit.huwww.balabit.hu

Az angliai Sawmill Analytics és a magyar BalaBit IT Security megállapodást kötött a két cég közötti technológiai és kereskedelmi együttműködésről.

 www.balabit.huwww.balabit.hu

Az angliai Sawmill Analytics és a magyar BalaBit IT Security megállapodást kötött a két cég közötti technológiai és kereskedelmi együttműködésről.

A szövetség célja, hogy a két technológiai vállalat együtt egy teljesen integrált naplómenedzsment megoldást kínáljon, a kliens oldali alkalmazástól, a megbízható infrastruktúrán és archiváláson át egészen a monitorozó és elemző intelligenciáig. A megállapodás értemében a Sawmill a BalaBit globális viszonteladójaként teljes technikai és kereskedelmi támogatást nyújt a magyar fejlesztésű syslog-ng termékcsaládhoz. Tárgyalások folynak a két termék szorosabb integrációjáról is.

„A Sawmill globális értékesítési hálózata és a syslog-ng vezető pozíciója a loggyűjtő piacon jelentős szinergiát hordoznak magukban. Az együttműködés a BalaBit számára nagy lökést adhat épülő nemzetközi csatornája kiterjesztéséhez, a Sawmill számára pedig lehetőséget ad arra, hogy megszólítsa a syslog-ng több százezer vállalatot számláló ügyfélkörét." – mondta el Györkő Zoltán a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója.

A naplózás jelenleg az informatikai biztonság legerősebb trendje, amely kezdete még az öt évvel ezelőtti amerikai könyvelési botrányokra vezethető vissza. Azóta számos olyan szabvány és törvényi előírás született (pl.: Sarbanes-Oxley, HIPAA, PCI, ISO27002), amely előírja a hálózaton képződő naplóüzenetek megbízható infrastruktúrán való gyűjtését és elemzését, mint megmásíthatatlan kronologikus bizonyítékot. A naplózó infrastruktúrákkal szemben megnövekedett biztonsági és funkcionális elvárások miatt a log konszolidáció az egyik leggyakoribb motivációjává vált az IT beszerzéseknek.

A syslog-ng ma a UNIX/Linux világ legelterjedtebb, kvázi-szabvány megoldása, amelyet nagy teherbírása, rugalmas feldolgozó képessége, a titkosított csatornák kezelése és a Windows szerverek támogatása tesz alkalmassá a különböző audit előírások teljesítésére. A Sawmill a több mint 800 naplóformátum elemzésével teszi teljessé a megoldást.

„A syslog-ng egy világszerte elismert technológiát kínál a távoli naplóüzenetek megbízható központi kezelésére. Segítségével a Sawmill a jövőben jobban fókuszálhat fő tevékenységére, a feldolgozó intelligenciára és a jelentésekkel kapcsolatos ügyféligények kielégítésére; az adatok biztonságos gyűjtését pedig nyugodt szívvel bízhatja a legelismertebb megoldásra, a syslog-ng-re." – jelentette ki Les Ferrington a Sawmill Analytics ügyvezető igazgatója.

A BalaBit IT Security a legmagasabb igényeket kielégítő különleges hálózatbiztonsági megoldásokat gyártó, teljes mértékben magyar tulajdonú fejlesztő vállalat. A cégnek ügyfelei vannak számos európai országban, Észak-Amerikában és Ausztráliában. A BalaBit IT Security elkötelezett híve és követője a nyílt szabványoknak, aktív tagja a nyílt forráskódú közösségnek. A syslog-ng a BalaBit legelterjedtebb terméke, amely a UNIX/Linux világ szinte szabvánnyá vált naplózó megoldása.

A Sawmill Analytics a Sawmill termékcsalád kereskedelmére és támogatására alapított nemzetközi vállalat, amely elsősorban viszonteladói hálózatán és disztribútorain keresztül tartja a kapcsolatot az ügyfeleivel. A Sawmill jelenleg több mint 800 naplóformátumot támogat közvetlenül, ám szinte minden szöveges alapú naplóüzenettel elboldogul, amely képessége a legrugalmasabb megoldássá teszi a piacon. ugyancsak említésre méltó a széleskörű operációsrendszer támogatás (Unix, Linux, Windows, Macintosh).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük