2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy jó recept most vacsorameghívást érhet

2 perc olvasás

liba.jpgSzent Márton napja hagyományosan összekapcsolódik a libával. Számos recept jár szájról szájra, és kering a családi szakácskönyvekben. A Magyar Turisztikai Ügynökség a Szent Márton-napi Libalakoma hagyományának újjáélesztése érdekében pályázatot hirdet, ahol a legjobb libarecepteket várják. A fogásokat neves szakmai zsűri bírálja el. A nyertes receptek beküldőinek pedig egy exkluzív, egész estés gourmet élményben lehet részük.

 

„Aki Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik” – tartja a mondás. Hagyományosan a november 11-i Szent Márton nap volt az utolsó alkalom a karácsonyt megelőző böjt előtt, amikor még lehetett egy jó nagyot enni. Ilyenkor hagyományosak voltak a – leginkább libafogásokból álló – nagy lakomák. A Magyar Turisztikai Ügynökség a Szent Márton-napi Libalakoma tradícióját szeretné visszahozni a köztudatba pályázatával. Így aki főzni és enni szeret, küldje be kedvenc libás étele receptjét, az étel rövid történetével és egy arról készült fotóval együtt 2017. november 3-ig a kedvenclibasetelem@mtu.gov.hu címre.

A beküldött receptekből a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) szakmai zsűrije választja ki a három legjobbat, amelyet három kiváló étterem egy hétig Szent Márton napi ajánlata részeként menüjébe felvesz. Emellett a nagyközönség is megszavazhatja kedvenc fogását a Facebookon. A receptek készítői egy-egy kétszemélyes vacsora vouchert nyernek a Pannónia Gasztrohajóra. Az eredményhirdetésre 2017. november 11-én kerül sor.

További információ: www.hellomagyarorszag.hu

Készüljünk együtt a Szent Márton-napi Libalakomára!

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.