2023.szeptember.25. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyablakos ügyfél-tájékoztatási rendszert indított a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

3 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/560"><img class="image thumbnail" src="/files/images/nemzetifejlesztesiugynokseg.thumbnail.jpg" border="0" alt="Nemzeti Fejlesztési Ügynökség" title="Nemzeti Fejlesztési Ügynökség" width="100" height="49" /></a></span>A közelmúltban megtörtént a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyablakos telefonos ügyfél-tájékoztatási rendszerének kialakítása és tesztelése, májustól új rendszerben fogadják az érdeklõdõk hívásait. </strong></p><p>

 

nemzeti fejlesztési ügynökségA közelmúltban megtörtént a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyablakos telefonos ügyfél-tájékoztatási rendszerének kialakítása és tesztelése, májustól új rendszerben fogadják az érdeklõdõk hívásait.

 

nemzeti fejlesztési ügynökségA közelmúltban megtörtént a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyablakos telefonos ügyfél-tájékoztatási rendszerének kialakítása és tesztelése, májustól új rendszerben fogadják az érdeklõdõk hívásait.

Az új mûködési modell szerint a Contact Center munkatársai segítséget nyújtanak a potenciális pályázóknak a megfelelõ támogatási konstrukció kiválasztásában, a pályázati feltételek értelmezésében, a kitöltõ programok használatában. Tájékoztatják az érdeklõdõket arról, hol találhatják meg az õket érdeklõ pályázati dokumentációt, jogosultak-e támogatásra az adott konstrukcióban. A lehetséges projekt gazdák megtudhatják: milyen dokumentumokat kell csatolniuk ahhoz, hogy pályázatuk megfeleljen az érvényességi kritériumoknak, informálódhatnak a támogatás terhére elszámolható költségeik körérõl.

Ezen kívül egy speciális funkciónak köszönhetõen közvetlenül is kapcsolatba tudnak lépni a pályázatukat kezelõ illetékes közremûködõ szervezetekkel. Így ugyanazon szám felhívásával a tender menetéhez igazodva kaphatnak projektszintû tanácsadást, valamint lefolytathatnak a támogatást elnyert projekt megvalósításához kapcsolódó egyeztetéseket.

Ezen túlmenõen automata tájékoztató nyújt általános információkat az éppen futó, aktuális pályázati lehetõségek teljes spektrumáról.

Három példa a rendszer mûködésére:

  • GOP pályázatok: 06-40-638-6381-es menü 1-es gomb,
  • MAG Zrt.: 06-40/638-638: 2-es menü 1-es gomb,
  • ESZA Kht: 06-40/638-638 2-es menü 2-es gomb.

A rendszer gyakorlatilag megegyezik a szolgáltató szektorban is használatos telefonos ügyfélszolgálatok menürendszerével, azaz az ügyintézõ munkavégzésének helyétõl függetlenül az ország egész területérõl ugyanazon telefonszámon érhetõ el. A fogadott hívások a pályázók érdekeit szem elõtt tartva rögzítésre kerülnek.

Ezzel megvalósult a teljesen egységes telefonos tájékoztatás, azaz egyetlen telefonszám ismeretében minden információ és közremûködõ közvetlenül elérhetõ. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értékelése szerint jelentõs lépés történt a gyors, hatékony, egy bemenetû információs rendszer mûködtetése felé. A pályázóknak valóban csak egy ablakon kell benézniük ahhoz, hogy az összes releváns információt láthassák és elérhessék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.