2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyedülálló vállalati coach (üzleti tanácsadás) képzés hazánkban

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/1375"><img class="image thumbnail" src="/files/images/businessman.thumbnail.jpg" border="0" alt="Coach" title="Coach" width="67" height="100" /></a></span>Vállalati coaching (üzleti tanácsadás) képzés indul ez év szeptemberében a Budapesti Mûszaki Fõiskola Keleti Károly Gazdasági Karán (BMF KGK). A Felsõoktatási Törvény által elõírt módon akkreditált, két féléves, posztgraduális képzéshez hasonló nincs ma Magyarországon. </p><p>

coachVállalati coaching (üzleti tanácsadás) képzés indul ez év szeptemberében a Budapesti Mûszaki Fõiskola Keleti Károly Gazdasági Karán (BMF KGK). A Felsõoktatási Törvény által elõírt módon akkreditált, két féléves, posztgraduális képzéshez hasonló nincs ma Magyarországon.

coachVállalati coaching (üzleti tanácsadás) képzés indul ez év szeptemberében a Budapesti Mûszaki Fõiskola Keleti Károly Gazdasági Karán (BMF KGK). A Felsõoktatási Törvény által elõírt módon akkreditált, két féléves, posztgraduális képzéshez hasonló nincs ma Magyarországon.

Az oktatást szervezõ BMF Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja, Dr. Szûts István elmondta: ?A képzést szervezõ és az ott oktató szakemberek célja az értékeket teremtõ, valódi tudást adó vállalati coaching képzés megteremtése hazánkban, amellyel közép-európai iskolát alapíthatnak a helyi szakma kialakulásának és fejlõdésének érdekében." A kar dékán kiemelte továbbá, azt szeretnék elérni, hogy a képzést az itt végzett hallgatók tudása, szakmai felkészültsége minõsítse. Ennek érdekében BMF KGK Vállalkozásmenedzsment Intézet gondozásában induló képzés oktatói között olyan neves, elismert külsõ szakemberek is szerepelnek, mint Mérõ László, Baracskai Zoltán, Velencei Jolán, Nahalka István vagy Síklaki István.

Az alapvetõ coaching ismeretek: a döntéstámogatás, emberi gondolkodás, konstruktivista tanulás, szociálpszichológia tantárgyak mellett a tananyag részét képezik az olyan vállalati ismeretek is, mint a vállalatvezetés, gazdaságpszichológia, változások támogatása. Emellett hasznos, angolszász tapasztalatokkal kiegészített gyakorlati-, üzleti útmutatást is kapnak a hallgatók egy tanácsadó cég indításához, mûködtetéséhez, a kisvállalatok stratégiájának meghatározásához, illetve kisvállalatok finanszírozásához.

Dr. Szûts István nem csak azoknak ajánlja ezt a posztgraduális képzést, akik coachként szeretnének dolgozni, hanem azoknak is, akik tanácsadó céget vezetnek vagy szeretnének vezetni a jövõben, tanácsadóként, trénerként dolgoznak vagy ilyen irányú terveik vannak, szeretnék cégüket, cégük mûködését, problémáit érteni, kívülállóként látni, vagy új karrierre, elõrelépésre, pályaváltoztatásra készülnek.

A coach, mint szakma hazánkban pár éve vált ismertté, hagyományai még nincsenek, oktatása nem honosodott meg, a hazai tanácsadók egy része külföldi képzéseken szerezte ismereteit. Az Egyesül Államokban, a coaching hazájában, pár éve indult el nagy számban a coachok képzése, alkalmazása. A siker mutatója, hogy a coaching piaca az USA-ban még mindig növekszik, annak ellenére, hogy a '80-as években kezdték el alkalmazni ezt a tudásátadási formát. Hazánkban megismétlõdni látszik az amerikai tendencia, hogy az üzleti tanácsadók iránti kereslet megugrik, és hosszú idõn keresztül várhatóan nem esik vissza.

http://www.kgk.bmf.hu/coach

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.