Régi évjáratok kóstolója és mesterkurzusok a Badacsony New Yorkban rendezvényen április 5-én! A Badacsonyi borvidék színe-java ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a „Világ Legszebb Kávéházában", az impozáns New York Palotában.

 

Régi évjáratok kóstolója és mesterkurzusok a Badacsony New Yorkban rendezvényen április 5-én! A Badacsonyi borvidék színe-java ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a „Világ Legszebb Kávéházában", az impozáns New York Palotában.

 

Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen 30 évvel ezelőtt nyerte el a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa" kitüntető címet. Idén erre a díjra esik a fókusz: előtérbe kerülnek a muzeális borok, a badacsonyi borászaink személyesen töltik a friss és régi évjáratok nagy borait szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

 

A tavalyi évhez hasonlóan mesterkurzusok is színesítik a rendezvényt, melyek izgalmasnak ígérkeznek az előadók és a témák, valamint a borok szempontjából is:

 

16.30-18.00 Érettségi vizsga – Régi évjáratok kóstolója Fiáth Attilával

        Előadó: Dr. Fiáth Attila MW aspiráns, egyetemi docens

A Budapesti Corvinus Egyetem professzora, nemzetközi borakadémikus, Master of Wine jelölt. Legjobban tanulni és tanítani szeret, igazi hivatása ez. 2014-ben az év oktatójává választották. Ő maga is örök diák, aki számos világhírű iskolában is megfordult már: tanult Cambridge-ben, a Harvardon és jelenleg az Institute of Masters of Wine hallgatója. Húsz éve szerette meg a borokat, azóta kóstol rendszeresen és rendszertelenül évi több ezer bort a világ minden részéről.

 

18.30-20.00 A badacsonyi-auvergnas-tól a Szürkebaráton át a Pinot grigio-ig…

        Nemzetközi szőlőfajták Badacsonyban I.

        Előadó: Sánta Zoltán, WSET CE, DipWSET (AIWS), borakadémikus

Több száz hangverseny, irodalmi estek, akadémiai bálok mellett tizenöt éve rendszeresen vacsoraesteket szervez a legjelentősebb magyar borászok és pincészetek részvételével. Az első Akadémiai Borverseny (2009) sikere indítja a borkultúra tágabb megismerésére. 2013-ban vette át a Wine and Spirit Education Trus diplomáját (Level 4), az ezzel járó DipWSET címmel. A ruszti Weinakademie Österreich „Weinakademiker" címének is birtokosa.2011 óta tanít a Borkollégiumban, az ország legrégebbi boriskolájában. 2016-ban megszerzi a WSET minősített oktató oklevelét is (WSET CE). Az első ízben kiírt Országház Bora 2017 borkiválasztás szaktanácsadója. Dr. Mészáros Gabriellával megírja a Bortankönyv – a világ borai című hiánypótló kötetet.

Rendszeresen publikál a VinCE magazinban és a vinoport.hu-n.

 

16 órától minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló, mindössze 5.900 forintért.

A mesterkurzusok ára 3.900 illetve 2.900 forint.

A helyszínen már csak korlátozott számban lehet belépőt vásárolni 6.900 forintos áron.

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra április 03-ig lehet elővételben vásárolni a www.kostolo.badacsony.com oldalon.

 

2017. április 5. 16:00-21:00

Badacsony New Yorkban

New York Palota

 

https://www.facebook.com/events/1956363104597949

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük