Magyarországon, illetve egész Kelet-Európában egyedülálló kezdeményezésként létrejött a SmartEast szövetség, melynek célja az okostelefonok platformfüggetlen népszerűsítése, valamint az okostelefon-használat élményszerűbbé tétele.

Magyarországon, illetve egész Kelet-Európában egyedülálló kezdeményezésként létrejött a SmartEast szövetség, melynek célja az okostelefonok platformfüggetlen népszerűsítése, valamint az okostelefon-használat élményszerűbbé tétele.

A SmartEast négy magyar platformblog, az Appleblog, a BerryBlog, a Magyar Android Portálés a wp7.hu együttműködése révén kezdi meg a működését mától. A szövetség tagjainak célja, hogy közösen vezessék be az új felhasználókat az okostelefonok világába, illetve a már okostelefonnal rendelkező mobilozóknak hasznos és releváns információkat nyújtsanakaz iparág teljes spektrumát lefedve. A négy blog a hazánkban legnépszerűbbnek tekintett platformok (Android, iOS) mellett a feltörekvő Windows Phone, valamint a jellemzően inkább az üzleti szférában használt BlackBerryk világába is elkalauzolja az olvasókat.

A platformblogok közt született tartalmi megállapodás részeként mostantól heti rendszerességgel mindegyik oldal olvasói kitekintést kaphatnak a teljes iparág fontosabb, érdekesebb momentumaira. Az összefoglalókat egy linkgyűjteményen túl egyedülálló módon videós formátumban is megtekinthetik az olvasók. A szpotok háziasszonya Kiss Anikó, maga is lelkes okostelefon-felhasználó és hírfogyasztó: „Az okostelefonok korunk legizgalmasabb kütyüjei, legyen szó bármilyen márkáról vagy operációs rendszerről, ugyanazt a célt szolgálják: kinyitják számunkra a világot. Az lenne a jó, ha eközben egymásra is nyitottak maradnánk. Ez a SmartEast blogszövetség legfőbb üzenete" – mondta Anikó.

A SmartEast szövetség tagjai közül több is komoly szakmai és olvasói elismerésekben részesült az elmúlt években. Az okostelefon-piac csaknem teljes vertikumát lefedő szövetség alapítói naponta átlagosan 40 ezer olvasót érnek el, a blogok Facebook-oldalainak taglétszáma pedig összességében eléri a 13 ezret. A blogokon hetente megjelenő posztok (tesztek, bemutatók, hírek stb.) száma megközelíti a 60-at. Az oldalak változatos tartalmukkal, közérthető, olykor kifejezetten szórakoztató posztjaikkal a legjobb targetálást kínáló független tartalomszolgáltatók közé tartoznak a szegmensben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük