Hét magyar cég mutatkozik be Hannoverben az ötnapos "CEBIT" információtechnológiai kiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével, összesen 42 négyzetméteren. Emellett további 13 ICT-vállalkozás – köztük többek között a GEONET 2000 KFT, a SFD Kft., a Kern Communications Systems Kft. a Crossinfo – képviselői számára biztosított a HITA belépőjegyeket.

 

Hét magyar cég mutatkozik be Hannoverben az ötnapos "CEBIT" információtechnológiai kiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével, összesen 42 négyzetméteren. Emellett további 13 ICT-vállalkozás – köztük többek között a GEONET 2000 KFT, a SFD Kft., a Kern Communications Systems Kft. a Crossinfo – képviselői számára biztosított a HITA belépőjegyeket.

 

A KÜRT Zrt. unikális, nagy mennyiségű adathalmazok valós idejű elemzésére alkalmas szoftverrel jelenik meg a piacon hamarosan. A rohamosan növekvő méretű, értékes biztonsági és üzleti információkat rejtő adatbázisok tartalmának valóban hatékony elemzése óriási kihívást jelent. A KÜRT a legfrissebb kutatási eredmények által támogatott adatbányászati technológiákat ötvözte saját korrelációs logelemzés módszertanával. A kifejlesztett, nagy hatékonyságú elemző szoftver segítségével a szakemberek képesek nemcsak gyorsan megfogalmazni a szükséges lekérdezéseket, de azok eredményeit maximum 1-2 másodpercen belül meg is kapják. A KÜRT több mint 20 évnyi fejlesztést tudhat maga mögött az információ védelmére szolgáló technológiák és megoldások terén. Az adatmentés területén a világ egyik vezető piaci szereplője; információbiztonsági szolgáltatásait rendszeresen veszik igénybe a világ gazdasági életének rangos szereplői.

A Dolphio Consulting Kft. idén harmadik alkalommal vesz részt kiállítóként a CEBIT-en. 2012-ben elsősorban a gépi látáson és képfeldolgozáson alapuló termékeikkel és fejlesztéseikkel jelennek meg. Bemutatják optikai utas- és látogatószámláló rendszerüket, amelynek a segítségével pontos utas/látogatószám adatokhoz juthatnak a tömegközlekedési vállalatok, bevásárlóközpontok és a szórakozóhelyek tulajdonosai, üzemeltetői. Kiállítják face motion capture rendszerüket (Facemotion), amelyet elsősorban a film- és játékipar szereplői számára fejlesztettek. Számottevő érdeklődésre számítanak a mobiltelefonos képfeldolgozással, automatikus közlekedési szabálysértés felismeréssel, csekkhamisítás ellenőrzésével foglalkozó projektjeik kapcsán.

A Thormed Kft. ultrahangos légzésfunkciós eszközöket ún. spirométereket fejleszt és gyárt, melyek az asztma, COPD, allergia és egyéb tüdőbetegségek vizsgálatára, diagnosztizálására, állapotfelmérésre használhatók. A számítógéphez kapcsolható alapkészülék mellett megtalálható az érintőképernyős, hordozható verzió; az otthoni használatra is alkalmas vagy a teleorvosi rendszerekhez kapcsolható típus is.

 

A GeoDesy Kft. 2006 augusztusától új, napjaink technológiáját képviselő lézeres termékcsoporttal jelent meg a lézerkommunikációs távközlési piacon. A termékek folyamatos alakításával, a piac és a vevők igényeinek figyelembevételével fejleszti és gyártja a kommunikációs eszközeit. Az elmúlt évek folyamán olyan fejlesztések történtek, melyek a berendezések alkalmazását, telepítését és működési megbízhatóságát nagymértékben javították. Ilyen fejlesztés volt az SNMP Web Management modernizálása, az AutoFocus megvalósítása, valamint nagy előrelépés lesz a cég életében az AutoTracking bevezetése. A GeoDesy Kft. az egész világon jelen van termékeivel, Amerikától egészen a Távol-Keletig.

 

A HITA standján mutatja be viselkedés alapú online megoldásait a Deloitte Fast50 lista alapján Magyarország legdinamikusabban fejlődő vállalata, az Active Vision is. Az innovatív megoldások fő célja az értékesítés hatékony, eladási számokban kifejezhető támogatása. Az Active Vision 1999 óta egyedülállóan meghatározó szerepet játszik Shiwa elnevezésű nagyvállalati tartalomkezelő rendszerével. Évek óta elégedetten használja a rendszert az OTP Csoport teljes internetes megjelenésének támogatására, a Magyar Telekom a telekom.hu, a T-Home, a T-Systems, valamint intranetes oldalai kiszolgálására. A vállalati arculat szigorú betartatásának képessége meggyőzte az Erste Bankot, az Allianz-ot, az ING Csoportot és az AXA csoport Magyarországot is. 

 

A CEBIT-en mutatkozik be a CLARMONT – Üzleti Intelligencia Rendszerének tagja, a  CONTROL és REPORT rendszer, amely a vállalatok,  kormányzati szervek és egyéb felhasználók számára költséghatékonyan beszerezhető és üzemeltethető, nagyfokú rugalmasságot és testreszabhatóságot biztosító analitikus eszközöket kínáló rendszer. Az elmúlt évek tapasztalatai és installációi alapján így elmondható, hogy a CLARMONT  BI eszköze egyre több szempontból méltó és ár/érték arányban komoly alternatívát kínáló kihívója a BI piaci szereplőknek. Kiállítanak egyéb innovatív rendszereket is, mint például a TaskFit, amely egy hatékonyságnövelő, feladat- és projektkövetési, a csoportmunkát támogató feladatmenedzsment rendszer. Látható az ezzel integráltan együttműködő Dokumentum/Workflow/Ügyfélkapcsolat Menedzsment, illetve egy natív iPad/PC-s kliens/szerveres – Kormányzati és Nagyvállalati Értekezleteket és a Háttércsapatot Támogató Rendszer is. Bemutatkozik a Lufthansa számára készült (iPad, iPhone, Androidon futó) Pilot iRouteManual egy része, ami a pilótákat hivatott segíteni.

 

A ShiwaForce.com Zrt. egy dinamikusan fejlődő startup cég. Olyan rendszer megalkotása volt a céljuk, amelyben bárki könnyedén, egy mozdulattal létrehozhatja saját, egyedi igényeinek megfelelő ügyviteli rendszerét. Ez a Karma Platform – Agilis üzleti menedzsment, új megközelítésben. A vállalkozások az eddig Excel-ben vezetett ügyviteli rendszerüket átültethetik a Karma Platform-ba, olyan környezetet biztosítva számukra, amely az egyedi igényeknek tökéletesen megfelel és könnyen, költséghatékonyan továbbfejleszthető.

 

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal a kiállító, illetve kilátogató cégek mellett az Út a Harmadik Évezredbe Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola 20 diákja számára is lehetővé tette a CEBIT-en való részvételt. Fidler Gábor igazgató megköszönve a támogatást jelezte, hogy a HITA segítségével olyan tanulók is rész tudnak venni Európa vezető informatikai kiállításán, akik egyébként nem tudták volna vállalni a látogatás költségeit.  A támogatásnak köszönhetően az ipar számára nemcsak jól képzett szakembereket, hanem olyan munkavállalókat is tudunk biztosítani, akik nemzetközi kitekintéssel is rendelkeznek, emelve ezzel elhelyezkedési esélyeiket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük