2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

?Együtt a magyar vidékért”

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/2437"><img class="image thumbnail" src="/files/images/leader.thumbnail.jpg" border="0" alt="Leader központ" title="Leader központ" width="100" height="43" /></a></span><strong>A magyar vidék számára felemelkedési lehetõséget jelentõ LEADER+ program a projektmegvalósítás szakaszába érkezett, a következõ évben több mint 3000 pályázati terv valósulhat meg 960 vidéki településen.</strong> <p>

 leader központA magyar vidék számára felemelkedési lehetõséget jelentõ LEADER+ program a projektmegvalósítás szakaszába érkezett, a következõ évben több mint 3000 pályázati terv valósulhat meg 960 vidéki településen.

 leader központA magyar vidék számára felemelkedési lehetõséget jelentõ LEADER+ program a projektmegvalósítás szakaszába érkezett, a következõ évben több mint 3000 pályázati terv valósulhat meg 960 vidéki településen.

A Magyarországi LEADER Központ – hogy segítse, koordinálja az akciócsoportok munkáját – ?Együtt a magyar vidékért" címmel most új kezdeményezést hirdet a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával.

A Magyarországi LEADER Központ vezetõje, Simon László elmondta: a LEADER+ Program Magyarországon a projektmegvalósítás fázisához érkezett, megkezdõdtek a szerzõdéskötések. Ez komoly siker, azonban a magyar vidék fejlõdésével kapcsolatos ötletek és projektek kidolgozását nem szabad félbeszakítani. Rövidesen új LEADER program indul, amely sok újdonság mellett megteremti az akciócsoportok közötti hazai és belföldi együttmûködések, közös projektek finanszírozási lehetõségét is. A központ koordinátori tevékenységének célja az ?Együtt a magyar vidékért" programmal,  hogy a hazánkba beérkezõ Európai Uniós források felhasználására minél hatékonyabb tervek szülessenek, melyek a magyar vidék számára valóban kiutat jelenthetnek a jelenlegi helyzetbõl.

Az ?Együtt a magyar vidékért" program alapvetõen két tevékenységre épül. Egyrészt a Magyarországi LEADER Központ projekttervezésben nyújt segítséget a konkrét együttmûködési javaslattal rendelkezõ hazai és magyar partnereket keresõ külföldi akciócsoportok számára ötleteik felkarolásával, bemutatásával, szakmai találkozók, helyszínbejárások szervezésével.

Másrészt a központ tematikus munkacsoportokat hoz létre például turizmusfejlesztés, környezetvédelem, megújuló energia, helyi termékek fejlesztése témákban. A fórumok célja, hogy szakminisztériumokkal együttmûködve elõsegítsék a magyar vidéki térségek közötti jövõbeli együttmûködések kialakulását.

Az ?Együtt a magyar vidékért" program célja, hogy minél jobb és gyorsabb információcserét tegyen lehetõvé a vidékfejlesztésért felelõs helyi akciócsoportok között. A találkozókat, szakmai utakat, helyszínbejárásokat és konferenciákat tartalmazó programsorozat elsõ állomásaként több együttmûködési projektlehetõség is bemutatásra kerül a Magyarországi LEADER Központ következõ LEADER szemináriumán, 2007. június 13-15. között Tokajban. Ezen a konferencián a kiemelt téma: ?A vidékfejlesztés szerepe a fiatalság szociális és gazdasági helyzetének javításában", azaz a vidéki fiatalok helyben tartása, a vidékfejlesztésbe történõ bevonás, számukra is kihívást jelentõ munkahelyek teremtése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.