2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

“Energia-zseni” ablakok Magyarországon – 100 milliós GVOP támogatás az Actual Ablakgyártó Kft.-nek

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/13919"><img class="image thumbnail" src="/files/images/8_big.thumbnail.jpg" border="0" alt="Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon céglátogatáson" title="Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon céglátogatáson" width="100" height="60" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon céglátogatáson</strong></span></span> <p>Magyarországon is megkezdte a nagy energiahatékonyságú ablakai forgalmazását az osztrák Actual Fenster AG cégcsoport hazai leányvállalata, az Actual Profil- és Ablakgyártó Kft., miután három hónappal korábban elnyerte az Osztrák Környezetvédelmi Minisztérium "Energie-Genie 2008" innovációs nagydíját. </p><p>

  gyurcsány ferenc és bajnai gordon céglátogatásonGyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon céglátogatáson

Magyarországon is megkezdte a nagy energiahatékonyságú ablakai forgalmazását az osztrák Actual Fenster AG cégcsoport hazai leányvállalata, az Actual Profil- és Ablakgyártó Kft., miután három hónappal korábban elnyerte az Osztrák Környezetvédelmi Minisztérium "Energie-Genie 2008" innovációs nagydíját.

  gyurcsány ferenc és bajnai gordon céglátogatásonGyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon céglátogatáson

Magyarországon is megkezdte a nagy energiahatékonyságú ablakai forgalmazását az osztrák Actual Fenster AG cégcsoport hazai leányvállalata, az Actual Profil- és Ablakgyártó Kft., miután három hónappal korábban elnyerte az Osztrák Környezetvédelmi Minisztérium "Energie-Genie 2008" innovációs nagydíját.

Az új fejlesztésű "MATRIX HYBRID" ablak a rendkívül nagy beépítési mélységű, 5 kamrás tokprofilnak, a profilban lévő különleges hőszigetelő betétnek, valamint a szilikonhabból készült üveg-távtartónak köszönheti magas energiahatékonyságát.

a matrix-hybrid technológiás ablak metszeteA matrix-hybrid technológiás ablak metszete"Az új technológia alkalmazása hozzájárul a fűtési költségek csökkentéséhez, de kellemesebb érzést nyújt a magasabb üveghőmérséklet, a több fény, a nagyobb biztonságérzet, valamint a nemes kialakítás is" " nyilatkozta Herwig Ganzberger, az Actual Fenster AG cégcsoport tulajdonosa. "A különleges ablak a tesztelések során a rendkívül szigorú, Magyarországon még nem elterjedt passzívházak követelményrendszerénél is megállta a helyét " a MATRIX HYBRID hőszigetelési értékei 80%-kal jobbnak bizonyultak a hagyományos, 2-üvegrétegű szigetelt ablakokkal szemben." Bevezetési akcióként, és válaszként a magas olajárakra, 2008. június 30-ig a MATRIX 85 és MATRIX HYBRID ablakokat 3 rétegű üveggel (Wg=0,7 W/m²K)  lehet rendelni, felár nélkül.

az osztrák innovációs díj átvételeAz osztrák innovációs díj átvételeAz Actual Profil és Ablakgyártó Kft. a GVOP beruházás-ösztönzési prioritás, "az ipari és szolgáltatói szektor versenyképességének fejlesztése" intézkedés keretében "technológiai korszerűsítés" támogatására kiírt pályázatán jutott nemrég 100 millió forintos támogatáshoz. A vállalatot nemrég felkereste Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági miniszter is, hogy személyesen is betekintést nyerjenek a vállalat különleges minőségű és tervezésű, energiatakarékos nyílászáróinak készítési folyamatába.

fejlesztes.thumbnail"A pályázati támogatás lehetővé teszi számunkra egy új, korszerű nyílászáróprofil-rendszer kifejlesztését és a szükséges gyártóeszközök beszerzését, amelyek a következő években biztosítják versenyképességünket piacainkon" – nyilatkozta Schillinger János, az Actual Profil és Ablakgyártó Kft. ügyvezetője, majd hozzátette, hogy a találkozás Gyurcsány Ferenccel és Bajnai Gordonnal nagyon hasznos volt, és "rendkívül kellemes légkörben" telt.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.