Az Erste Bank Private Banking üzletága tavaly év végén 145 milliárd forint kezelt vagyonnal rendelkezett – mondta Kállay András, a bank private banking üzletágának igazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Az Erste Bank Private Banking üzletága tavaly év végén 145 milliárd forint kezelt vagyonnal rendelkezett – mondta Kállay András, a bank private banking üzletágának igazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

    Elmondta: az üzletág mintegy 1.700 ügyfelet mondhat magáénak, ezzel a piaci részesedése most 8-9 százalékot ér el. Az egy ügyfélre eső átlagvagyon 90 millió forint.
    Az üzletág igazgató kifejtette: a válság ellenére a magyarországi Erste privát banki üzletága, amelynél az egy ügyfélre eső, minimális belépési vagyon 50 millió forint, az elmúlt 3 évben tovább szélesítette partneri kapcsolatait a kül- és belföldi alapkezelők körében, és folyamatosan bővítette a jelenleg elérhető 18 alapkezelő több mint 500 alapjából álló kínálatát.
    Közölte: a társaság 2011-ben rövid futamidejű strukturált termékeket dobott piacra, amelyek jelentős adóelőnyt tartogatnak az ügyfelek számára.
    Kérdésekre válaszolva elmondta: az üzletág tapasztalatai azt mutatják, hogy a múlt év végi adóamnesztia, amikor is külföldről jelentős adókedvezménnyel lehetett hazahozni magánvagyonokat, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, "csupán" néhány tízmilliárd forintnyi összeget hoztak haza, január első heteiben viszont mintegy 60-70 milliárd forint vándorolt ki az országból.
    Az igazgató elmondta: az Erste Bank Private Banking üzletágát találta a legjobbnak a Magyarországon működő szolgáltatók között a Euromoney. A tekintélyes brit pénzügyi szaklap minden évben elkészülő Private Banking felmérése tőkepiaci szakemberek és piaci szereplők véleménye alapján készít rangsort a private banking szolgáltatókról.
    Kérdésre közölte: Magyarországon a privát banki üzletágban felhalmozott vagyon – az egész hazai bankszektort tekintve – összesen mintegy 2.300 milliárd forintot tesz ki.

gtb \ guz

MTI 2012. február 20., hétfő 15:29

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük