2022.szeptember.30. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Diákok, szülők és pedagógusok ezrei szavaztak az osztályfotókra

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58229"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image7_69.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="57" /></a></span>Diákok, szülők és pedagógusok ezrei kísérték figyelemmel a Nemzeti Tankönyvkiadó osztályfotó pályázatát és szavaztak a kiadó Facebook oldalán. A versenyre összesen 197 osztályfotót neveztek be, melyekre összesen 22648 szavazat érkezett. A pályázaton szoros versenyben a szegedi Rókusi Általános Iskola 2/e osztálya és a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola 10/b osztálya szerezték meg a kategóriagyőzelmeket.</p> <p> 

image7 69.thumbnailDiákok, szülők és pedagógusok ezrei kísérték figyelemmel a Nemzeti Tankönyvkiadó osztályfotó pályázatát és szavaztak a kiadó Facebook oldalán. A versenyre összesen 197 osztályfotót neveztek be, melyekre összesen 22648 szavazat érkezett. A pályázaton szoros versenyben a szegedi Rókusi Általános Iskola 2/e osztálya és a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola 10/b osztálya szerezték meg a kategóriagyőzelmeket.

 

image7 69.thumbnailDiákok, szülők és pedagógusok ezrei kísérték figyelemmel a Nemzeti Tankönyvkiadó osztályfotó pályázatát és szavaztak a kiadó Facebook oldalán. A versenyre összesen 197 osztályfotót neveztek be, melyekre összesen 22648 szavazat érkezett. A pályázaton szoros versenyben a szegedi Rókusi Általános Iskola 2/e osztálya és a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola 10/b osztálya szerezték meg a kategóriagyőzelmeket.

 

A Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK) 2011. végén osztályfénykép versenyt indított a Facebook oldalán, amelyen az általános és középiskolai osztályok két kategóriában nevezhettek profi, amatőr, komoly vagy akár vicces képekkel. Az osztályfotó versenyre az NTK két kategóriában, 1-6. és 7-12. évfolyamban várta a nevezéseket február 15-ig. Amellett, hogy a verseny játékra hívta a diákokat és bemutatta az NTK közösségi oldalát, az iskolák és a pedagógusok figyelmét is felhívta a közösségi média lehetőségeire az NTK Digitális Oktatás sorozatának részeként.

A versenyen 197 osztályfénykép indult, amelyekre összesen 22648 szavazat érkezett. A pályázat sikerét jól mutatja, hogy a nevező osztályok nemcsak a feltöltött képekkel igyekeztek felhívni magukra a figyelmet, hanem más eszközökkel is igyekeztek minél több szavazatot szerezni. Például volt, aki rövid videofilmet készített a saját fotója népszerűsítésére. „Úgy látjuk, hogy a résztvevők is igazán élvezték a versenyt és örülünk annak, hogy sok iskola, pedagógus figyelmét sikerült felhívnunk a közösségi média közzösségépítő funkciójára." – mondta el Burka Szilvia, az NTK marketingigazgatója. A nagy sikerre való tekintettel az NTK a következő tanévben a verseny folytatását tervezi.

Az osztályfénykép pályázatot az NTK Digitális Oktatás sorozatának részeként indította el. A Digitális Oktatás sorozat a pedagógusok felkészítése mellett digitális tananyagok előállítására is nagy hangsúlyt helyez. Ennek részként készült el például a TeachAR – 3D oktatási szoftver, amelynek segítségével szemléletesen, három dimenzióban jeleníthető meg a tananyag. A Nemzeti Tankönyvkiadó élen jár okostelefonos alkalmazások fejlesztésében is: a díjnyertes Puskatár a diákok felkészülésében nyújt hasznos segítséget. A kiadó digitális megoldásai közé tartozik emellett az interaktív flipbook, valamint a yteach.hu digitális tananyag portál. Az NTK emellett a Facebookon is több olyan alkalmazást indított, mely a szórakozás élményét nyújtva támogatja a tudásszerzést és frissítést gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ezen célokat szolgálja például a Járd újra, Samu! alkalmazás a kiadó Facebook oldalán, melynek segítségével mindenki végigismételheti az általános iskola első nyolc osztályát különböző témakörök köré csoportosított kérdések segítségével.

 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.