2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

EURAXESS on tour –BUDAPEST ROADSHOW

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78594"><img class="image image-_original" src="/files/images/eura%20(1).jpg" border="0" width="469" height="225" /></a></span>Az EURAXESS roadshow-ja (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/78267">http://euroastra.hu/node/78267</a>) 2014. március 24-én Budapestre érkezik! A Budapesti Corvinus Egyetemen (Főépület/Északi bejárat) rengeteg információval és programmal várja az érdeklődőket a szervezet: karrierépítéssel, és kutatási támogatásokkal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak a fiatal kutatók.</p> <p> 

eura%20(1)Az EURAXESS roadshow-ja (lásd: http://euroastra.hu/node/78267) 2014. március 24-én Budapestre érkezik! A Budapesti Corvinus Egyetemen (Főépület/Északi bejárat) rengeteg információval és programmal várja az érdeklődőket a szervezet: karrierépítéssel, és kutatási támogatásokkal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak a fiatal kutatók.

 

eura%20(1)Az EURAXESS roadshow-ja (lásd: http://euroastra.hu/node/78267) 2014. március 24-én Budapestre érkezik! A Budapesti Corvinus Egyetemen (Főépület/Északi bejárat) rengeteg információval és programmal várja az érdeklődőket a szervezet: karrierépítéssel, és kutatási támogatásokkal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak a fiatal kutatók.

 

Adjon lendületet kutatói karrierjének az EURAXESS roadshow-n!

 „Örülünk, hogy már több mint 15.000 kutató építi karrierjét az EURAXESS szolgáltatásainak segítségével! Célunk, hogy ez a szám tovább növekedjen és Európa fiatal kutatói számos álláslehetőség közül választhassanak a világ bármely területén!" mondta Dr. Szmolenszky Ágnes, a magyar EURAXESS hálózat képviselője.

 

Az interaktív programokat kínáló busz 10:00- 16:00 óráig információs terminálokkal várja a tudományos karrier iránt érdeklődőket. A kutatók közvetlenül is kipróbálhatják az EURAXESS honlapját, ahová szakmai önéletrajzukat is feltölthetik, melyhez profi fotográfus készít ingyenes portréképet. A szakértők a helyszínen ismertetik azokat a szolgáltatásokat és módszereket, amelyek segítségével könnyebbé válik az álláskeresés és a kutatói karrier elindítása.

 

A programot Dr. Palkovics László, a Budapesti Corvinus Egyetem Tudományos Rektorhelyettese, valamint Lenkeyné dr. Biró Gyöngyvér, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. stratégiai igazgatója nyitja meg. A nap folyamán előadást tart többek között Dr. Kolozs Borbála (BCE Gazdálkodástudományi Kar), Dr. Szőkéné Pintér Márta (BCE Társadalomtudományi Kar), Dr. Szántó Richárd (BCE Gazdálkodástudományi Kar), és videó interjún keresztül Viktoria Bodnarova (EURAXESS Links USA).

 

A program keretei között az érdeklődők információt kaphatnak az Európai Kutatási Tanács (ERC) ösztöndíjairól, valamint számos sikertörténettel, tapasztalattal lehetnek gazdagabbak.

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek abba, hogy az intézmények hogyan támogatják a kutatói karrierfejlesztést (kutatók alkalmazása, HR), de szó lesz az Európai Kutatói Charta (A kutatók felvételi eljárásának magatartási kódexe) legfontosabb pontjairól és a csatlakozás előnyeiről is.

 

A budapesti esemény része a 22 országban 29 várost érintő, kéthónapos roadshow-nak. A busz közvetlen hozzáférést nyújt az EURAXESS szolgáltatásaihoz a hallgatók és a fiatal kutatók számára. Az esemény Facebookon és a Twitteren is követhető!

 

Az EURAXESS – Researchers in Motion egy egyedi európai program. Egyszerre biztosít teljes körű tájékoztatást és támogatói szolgáltatásokat az európai karriert tervező kutatóknak.

 

Az EURAXESS Jobs portálon európai, de más kontinensen is meghirdetett kutatói állások között böngészhet az érdeklődő. Lehetőség van feltölteni szakmai önéletrajzot is, hogy a potenciális munkaadók a legkiválóbb CV-k közül tudjanak válogatni.

Az EURAXESS Services felbecsülhetetlen értékű tanácsokkal és támogatással látja el a kutatókat, hogy miként tudják sikeresen elindítani karrierjüket egy másik európai országban.

Az EURAXESS Rights a kutatók számára legmegfelelőbb munkahelyi körülmények megteremtését ösztönzi Európa-szerte, míg az EURAXESS Links az európai és más kontinensen dolgozó kutatók között segíti a kapcsolattartást.

 

Az EURAXESS egy valódi pán-európai kezdeményezés, amelyet Európa-szerte 40 résztvevő ország támogat. Több mint 260 szolgáltató központban, több mint 530 munkatárs nyújt személyre szabott segítséget. A portál egy helyen gyűjti össze a különböző országokból származó információkat.

Az EURAXESS eddig több mint 900 ezer kutatói megkeresésre válaszolt. A kérdések főként állás- és támogatási lehetőségekre, vízumkérelemre és belépési feltételekre, szálláshelyekre, iskolákra, jogi problémákra és a társadalombiztosításra irányultak.

Az EURAXESS honlap látogatottsága folyamatosan nő. 2013-ban körülbelül 950 ezer egyedi látogató kereste fel a honlapot, és összesen közel 9,6 millió oldallátogatást rögzítettek.

2013-ban több mint 40 ezer álláshirdetés jelent meg a honlapon.

Több mint 7700 kutatószervezet, vállalat, egyetem és KKV regisztrált eddig az EURAXESS Jobs oldalon. 16 ezer kutató töltötte fel már a honlapra a szakmai önéletrajzát, és 43 ezer kutató regisztrált az oldalon.

37 ország több mint 555 egyéni szervezete támogatja már a Charter and Code (Charta és szabályzat) dokumentumot, amely az EURAXESS Rights kezdeményezés alapköve.

176 szervezet szerezte meg eddig a Bizottság „HR Excellence in Research„ logójának használati jogát.

 

2014. március 24.

EURAXESS on tour -BUDAPEST ROADSHOW

Budapesti Corvinus Egyetem, Főépület/Északi bejárat

1093, Budapest, Fővám tér 8.

 

www.euraxess.org

www.facebook.com/EURAXESS.OnTour

Twitter: @EURAXESS_OnTour

http://ec.europa.eu/research/era/index_en.htm

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.