2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

EUROPA 2007 ? 100 ÉVES A CSERKÉSZMOZGALOM

2 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/1461"><img class="image thumbnail" src="/files/images/cserkesz.thumbnail.jpg" border="0" alt="Cserkészet" title="Cserkészet" width="100" height="63" /></a></span>A PostEurop tagországok minden évben szavazás útján választanak ki egy témakört, melyet valameny-nyien az adott évben kiadásra kerülõ ún. EUROPA bélyegen jelenítenek meg. 2007-ben a tagok témaként a cserkészmozgalom fennállásának 100. évfordulóját jelölték ki.</p><p>

  cserkészetA PostEurop tagországok minden évben szavazás útján választanak ki egy témakört, melyet valameny-nyien az adott évben kiadásra kerülõ ún. EUROPA bélyegen jelenítenek meg. 2007-ben a tagok témaként a cserkészmozgalom fennállásának 100. évfordulóját jelölték ki.

  cserkészetA PostEurop tagországok minden évben szavazás útján választanak ki egy témakört, melyet valameny-nyien az adott évben kiadásra kerülõ ún. EUROPA bélyegen jelenítenek meg. 2007-ben a tagok témaként a cserkészmozgalom fennállásának 100. évfordulóját jelölték ki.

A cserkészet egy világméretû ifjúsági mozgalom, melynek alapvetõ célja az ifjúság testi, lelki és szel-lemi nevelése, képzése. Azt szeretné elérni, hogy tagjai felnõtté válva a társadalom hasznos, cselekvõképes részévé váljanak. Bár alapjában véve ifjúságnevelõ mozgalom, minden korosztály megtalálhatja benne a helyét.

A 6-11 évesek a kiscserkészek, a 12-16 évesek a cserkészek, 16 éves kortól lehet valaki rover (vándor) egészen addig, míg aktívan be tud még kapcsolódni a cserkészéletbe, ha pedig már nem, akkor ún. öregcserkész lehet.

A világon – 6 ország kivételével – így összesen 216 országban élnek cserkészek. Számuk közel 40 millió fõ. Hazánkban a cserkészcsapatok közti munkát országos szinten a Magyar Cserkészszövetség koordinálja.

Forrás: http://www.hu.wikipedia.org/

A kísívben átlós elhelyezkedésben, két különbözõ bélyeg található: az egyiken vízitúrázó cserkészek, a másikon a cserkészet egyik szimbólumaként ismert, az elsõ cserkész dzsembori alkalmával készített emlékkõ látható. A keretrajzon az alapítóként ismert Lord Robert Baden-Powell félalakos portréja található. Körülötte, alnyomatszerûen a természetben táborozó, túrázó cserkészek láthatóak. Mind a bélyegképeken, mind az ívszélen megtalálható a Nemzetközi Cserkészszövetség emblémája. Az alkalmi boríték és bélyegzõ grafikáját további cserkészmotívumok díszítik.

  magyar posta

Perforálási méret:

25 x 25 mm

Vágási méret:

104 x 65 mm

Megjelenési idõpont:

2007. május 9.

Példányszám:

400.000 db

Össznévérték:

840 Ft

Gyártó nyomda:

Pénzjegynyomda Zrt.

Nyomdai eljárás:

ofszet

Tervezõmûvész:

Baticz Barnabás

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.