2022.05.26.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Európában továbbra is lassan terjed a vírus

2 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57627"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_473.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Európában az influenza még lassan terjed, így továbbra sem késő kérni a védőoltást - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a hivatalos Facebook-oldalán szombaton.

Európában az influenza még lassan terjed, így továbbra sem késő kérni a védőoltást – hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a hivatalos Facebook-oldalán szombaton.

Európában az influenza még lassan terjed, így továbbra sem késő kérni a védőoltást – hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a hivatalos Facebook-oldalán szombaton.

    Mint írták, az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb összegzése szerint az influenza aktivitása Európában továbbra is alacsony, de kilenc ország – köztük a szomszédos Szlovákia – jelentett a múlt hetihez képest növekvő ütemű terjedést. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok által beküldött minták már csaknem harmadában mutatták ki az influenzavírust.     A múlt heti eggyel szemben már négy országból, Izlandról, Finnországból, Olaszországból és Spanyolországból jelentettek regionális influenzajárványokat az ECDC-nek, és további négy ország számolt be helyi járványokról.     A kontinensen továbbra is az influenza A(H3N2) vírusa a meghatározó az influenzás betegek között, de több súlyos esetért az A(H1N1) vírustörzs volt a felelős – írta az ÁNTSZ.
    Az ECDC január elején azt jelezte, hogy Európában megkezdődött az influenzajárvány.
    Az Országos Epidemiológiai Központ legutóbbi, szerdai jelentésében azt írta: az előző héten egy beteg szervezetében azonosították az influenza vírusát, és az influenzagyanús esetek száma is alig emelkedett. Január 16. és 22. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentésein alapuló becslés szerint az országban mintegy 8,5 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten. A megbetegedési arány továbbra is Pest megyében, a fővárosban, valamint Győr-Moson-Sopron és Vas megyében volt a legmagasabb, míg a legalacsonyabb Nógrád, Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom megyében.
    Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a harmadik naptári héten két jelentés érkezett: egy Komárom-Esztergom megyei szociális otthonból, valamint egy Baranya megyei településről.

bkdi \ ppd

MTI 2012. január 28., szombat 15:02

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.