Egész napos tanácskozásra gyűlnek össze a magyar kultúr- és fesztiválipar fontos szereplői 2009. április 3-án Berlinben.

Egész napos tanácskozásra gyűlnek össze a magyar kultúr- és fesztiválipar fontos szereplői 2009. április 3-án Berlinben.

A Sziget Fesztivál, a Művészetek Völgye Fesztivál, a Budapesti Őszi Fesztivál, az A38-as hajó, a Trafó Kortárs Művészetek Háza képviselői a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt sikerét elősegítő független eseménysorozat lehetőségéről cserélnek eszmét. A Szinergia 2010 elnevezésű szakmai beszélgetés azokat a kreatív megoldásokat keresi, amelyek a magyar országimázs képzésének e kiemelkedő jelentőségű eseményét támogatni tudják. A résztvevők előzetesen egy Pécs közelében rendezendő, vonzáskörzetében azonban az országhatárokon is átnyúló, a magyar fesztiválhagyományok tapasztalatait felhasználó Fesztivál igényének körvonalait fogalmazták meg. Az április 3-ai kerekasztal-beszélgetés célja a fesztivál tartalmának kidolgozása.

A tanácskozást a  berlini alapítású, Europa eine Seele geben (Európának lelket adni) nemzetközi, magasrangú brüsszeli kapcsolatokat ápoló civilszervezet, valamint a Collegium Hungaricum Berlin kezdeményezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük