2023.szeptember.24. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Európai Bankárképzők Szövetsége Budapesten tartotta közgyűlését

3 perc olvasás

ebtn_logo.pngBudapesten tartotta éves közgyűlését 2018. június 8-án, pénteken az Európai Bankárképzők Szövetsége (European Banking & Financial Services Training Association – EBTN), valamint az Európai Befektetéselemzők Egyesületeinek Szövetsége (European Federation of Financial Analyst Societies – EFFAS). A helyszín­választás természetesen nem véletlen: mindkét szervezetnek aktív és kezdeményező tagja a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt., amely idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját.

Az összesen tizenegy európai ország képviselőinek részvételévez zajlott EFFAS-közgyűlés központi témáját a MIFID II uniós szabályozás várható hatásai adták. Az EBTN közgyűlésén pedig többek között a banki oktatás technológiai újdonságairól, így a banki szimulációkról, valamint egy új, nemzetközi képzési kezdeményezésről tárgyaltak a huszonhárom or­szágból érkezett résztvevők – mondta el a rendezvényeket követő sajtótájékoztatón Colin Morrison, az Európai Bankárképzők Szövetsé­gének elnöke és Jesús López Zaballos, az Európai Befektetéselemzők Egyesületei Szövetségének elnöke.

A Nemzetközi Bankárképző Központot, a térség első ilyen jellegű intézményét idén 30 éve néhány magánszemély kezdeményezésére hozta létre számos magyar bank és a francia bankárképző – fogalmazott a sajtótájékoztatón a Bankárképző elnöke. Tóth Judit hozzátette: az oktatás mellett már 1995-ben beindult a tanácsadási tevékenység is: mára a Bankárképző működésében számottevő arányt képvisel a szakértői munka, mind a bankszektor, mind pedig a vállalatok irányában.

A magyar bankszakmában dolgozók nagy része már tanult vagy tanított, de legalább valamelyik konferencia előadója vagy résztvevője volt a Bankárképzőben. Az itt oktató pénzügyi szakemberek száma mára meg­haladja az ötszázat – jelentette ki a sajtótájékoztatón Öcsi Béla. A Bankárképző vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy 25 éve indult a Bankárképző távoktatási programja, a FEBI, melynek hallgatói „klubja” már tízezres nagyságrendű. 1995-ben kezdte meg tanulmányait az első befektetéselemzői diplomaprogramban részt vevő csoport. A nemzet­közileg akkreditált program és vizsgarendszer több mint 20 éve szerepel a Bankárképző képzési palettáján. A 2000-es évektől a Bankárképző Magyarországon az elsők között kezdte meg az EU pénzeszközeinek felhasználásával és az intézményrendszer kialakításával, fejlesztésével kapcsolatos képzéseit, melyeken a szakminisztériumok és irányító hatóságok több száz fős szakértői gárdája kapott szakirányú képzést. A Bankárképző fennállásának elmúlt 30 évében több mint ötvenezer hallgató szerezhetett korszerű pénzpiaci ismereteket az intézményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.