2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fára másznak a digitális bennszülöttek – tábor ajánló

2 perc olvasás
tabor gyerektabor

Gyakran érezhetik azt az idősebbek, hogy egyre nehezebb lekötni a fiatalokat.

Nem könnyű izgalmas programokkal előrukkolni, amennyiben a kütyümentes világ szépségeit szeretnénk megmutatni a digitális bennszülötteknek. Szó sincs arról, hogy a „bezzeg az én időmben” kezdetű károgással jönnénk, hiszen tény, hogy az i. e. 3000 körül íródott sumer leletekben is azzal szembesültek a lelkes kutatók, hogy az idősebbek az ifjabbakat szidták puhányságuk, szellemi, lelki és fizikai igénytelenségük miatt.

Régen minden jobb volt?

A PEOPLE TEAM szervezői 30 éve kezdték el a táborozást, amikor valamivel könnyebb volt a helyzet. Leegyszerűsítve mondhatnánk: akkoriban nem a legújabb iPhone volt a trendi, hanem a fára mászás. A mai tinédzserek információéhségét lehetetlen kiszolgálni. Képekben élnek, amelyek rövid idő alatt rengeteg ingerrel szolgálnak, ráadásul a mutató- és hüvelykujjuk mozgatásán kívül nem sok mindent kell tenniük. Ez azonban nem rettenti el a gyakorlott táborszervezőket. Nem arra gondolunk, hogy ők nem telefonálnak, nem olvassák az Indexet, vagy nem nézik a Netflixet, pusztán csak annyit, hogy a táboroztatás idejére elfelejtenek minden hasonló szórakozást (szép is lenne, ha ők kütyüznének, amíg a srácok újraírják A Legyek Urát). Megtapasztalták ugyanis, hogy ha ők lazák és önfeledtek, illetve érdekfeszítő feladatokkal állnak elő, nyoma sincs az unalomnak. Ráadásul izgalmas előadókat és vendégeket hívnak különböző tematikájú táboraikba, a velük való találkozás pedig nemritkán életre szóló élményt jelent a gyerekeknek. A vendégek átlagéletkora sem sokkal magasabb a résztvevőkénél, ezáltal hitelesen közvetíthetik, hogy a mobilokon túl is van élet.

Nem is akármilyen!

A legszebb az egészben az, hogy a tábor végére a küyübajnokok is rájönnek, hogy a modern technika és a valóság nem egymás ellen van, hanem nagyon is kiegészíti egymást. Belegondolnak, hogy GPS nélkül is lehet tájékozódni, és Messenger híján is kapcsolatot létesíthetnek társaikkal. Megtapasztalják, hogy kollégistaként sem egy alkalmazással osztoznak majd a szobájukon. Társas kapcsolataikon kívül önismeretük is fejlődik, erre pedig legalább olyan nagy szükségünk lesz az életben, mint iCloud-jelszavukra. A PEOPLE TEAM táboraiban mindez valósággá válik: 3 turnus, 10 témacsomag, mintegy 30 téma várja a 7–17 éveseket. Hezitáltok még? Jelentkezzetek!

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.