2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

zsarolható társadalom

1 éve húzzuk ezt a Covid 19-et és ez idő alatt mindenkit bedarált az etikátlanság gépezete vagy így vagy úgy. Minden ot kezdődött, hogy az iskolák átálltak online otthon oktatásra és már is bekerült a levesbe az etika meg a törvényesség morálja. Államilag kötelezővé tették, hogy a szülőkből legyen jogsértő, bűnelkövető és ennek okán jogilag kiszolgáltatott. Tudatosság? Szándékos demoralizálás? Igen!

zsarolható társadalom

Sokak számára ismeretlen lehet, hogy évtizedek óta, ha egy ember átlagos életéből épít egy megfelelő és színvonalas fejlődést mutat, akkor az élvezheti békés nyugalmát, ha ez a folyamat érdektelen az államiak számára. Valahogy úgy néz ki, mindenki addig láthatatlan amíg önhibájából vagy mert ellene mert szólni a dilettantizmusnak, a jogsértésnek vagy bármi olyannak ami az éppen regnáló rendszert kritizálja és már is off. Megszűnik az a fajta békés nyugalom amivel egyénként addig azt hitte élete sínen van.

Amikor láthatóvá válik a rendszer számára az ember, elkezdődik a rendszerszintű villogtatása a vakunak: mit és hogyan hibázott a polgár, hol lehet visszatartani ha bebéget, vagy ha képes másokra hatva oda vakkantani. A rendszer üzemeltetése egyénenként ossza a negatív lépéseket, úgy ahogyan elképzelni sem tudod: egyedül szenveded el a dolgokat és kijelentő módban mutogatnak rád.

Az egész teljesen olyan mint a dokumentum filmes aki a sziámi ikreket szétválasztotta /szándékosan nem nevesíteném/ aztán a gyermeked is megkapja a maga első félelem dózisát. Az oka pedig az: az államiaknak joga van azt és úgy tenni, ahogyan ők ezt gondolják mert közérdek, meg mert a jog védi őket szöveg bla-bla-bla.

Facebook 13 év alatt kötelezően?  IGEN! 

A rendszer működése 1 év alatt nem volt képes kitolni a megoldás a digitális oktatásra, látványosan fellélegeztek az iskola kezdéskor, azt hitték  a vírus elment és nyugi, aztán pánikszerű menekülés lett a vége.   A tanárok is emberek elvet ütemet kidobolták és hát a tanár is ember, ebből  indult ki: a még tiszta erkölcsű közösséget mondván a múlt és jelen oktatását nem a tevepásztorok végezték / elnézést aki tevepásztor mert hát nem a szakma csak a tudás átadás stb.stb. ) szóval ideje volt elvágni az erkölcs fonalát. Levágták a pedagógusok erkölcsi szintjét és ezzel letérdeltették őket, de ez még akkor nem volt világos miért. Mostanra talán látszik: ne szólj pedagógus van elég vaj a fejeden monológ indul. Erre várni kellett fél évet.

Elkezdődött a második majd a harmadik Covid19 hullám és a szülők azt látják, hogy a pedagógus, Facebook közösség formájában szeretné oktatni gyermekét. Miközben a jog kimondja, miközben a Facebook szabálya kimondja és tiltja –  meg hát a gyermek és ifjúságvédelem is kimondja- de a pedagógus mint ha ezt nem értené?

Semmi gond: leszarva minden!

Szisztematikusan és erőszakosan, olykor már értetlen hisztériával a pedagógusok / a nem így cselekvőktől ezúton is elnézést kérek/ a szülőket arra kényszerítik, hogy Facebookra fel!

Tessék nekem megmondani miért is lehet ezt megtenni?

Ilyenkor a nagy erkölcsi csőszök, a digitális tér zsenijei, az államilag pénzelt szervezzetek  és azok hangszóró emberkéi, hol bujkálnak?

Miért nem állnak már oda a média elé, hogy kérem szépen ez nem törvényes nem etikus, nem erkölcsös meg a jó ég tudja, de nem kéne. Senki egy fél fia ember sem mondja, hát most én leírom: ez biz szemét, etikátlan és a társadalom értékeit rombolja. Egyetlen gittegylet, pénznyelő, féloldalazva a pénzekből nyerészkedő szervezet, de még az etikus sem mondja fennhangon: emberek áll, ezt etikátlan!  Nem csak, hogy etikátlan, de …de nem, senkit nem zavar látszólag, csend és béna lehajtott fejek.

A Facebookra fel 13 év alatt = legyél zsarolható!

A rendszer most kétpofára röhög, tátott szájjal és erőből hahotázva, mert Te aki a gyermekednek Facebookot adtál 13 év alatt a kezébe, bizony attól kezdve a lecsóba kerülhetsz. Jaja: jogsértő vagy és hát miért ne lennél etikátlan másban is, ha kell majd rád fogják, rád bizonyítják ( hidd el működik a modell)

Ám ami ennél még fontosabb: elveszi a tömeges etikusság értékét és csökkenti a társadalom egészének erkölcsi szintjét! Tehát: kimutatja, hogy aki ellenük szól az maga is egy megingott vagy megingatható. Ezáltal a hatalom már előre tudja, hol az a pont ahol fellocsolhatja a piacon az ellene szólókat, majd megsózhatja és végül meg is fingathatja ha úgy kell neki a végeredmény.

HA AZ ÉRDEKED ÚGY KÍVÁNJA, LOPJ ÉS CSALJ BÁTRAN MERT A RENDSZER ÍGY MŰKÖDIK – és tényleg így de nagyon sajnos, mert ezt várja el a rendszer vagy sem?

Valójában az egész tömeg most annyira lett sebezhetetlen amennyire egy választás előtt a társadalom egészét szét lehet szedni: a tudatosságot nélkülöző, ellentmondás nélküli viselkedések, robotikus végrehajtása, minden tekintetben fegyvert ad az etikátlanságra alapozó hatalomnak.  Az egész Európai Unió és benne Magyarország is, ebből a tematikus becstelenségből él és gyarapszik. Vannak azonban ahol ezt kellően jól le tudják kapcsolni, időben és kellő erővel tudnak megelőzni tetteket, főleg ha ártóak.  Ezzel szemben mi egyénként vagyunk kénytelenek NEM-et mondani, hogy a hozzánk csatlakozó, velünk társuló erőt kapjon a mi tetteink által.

Etikusnak maradni egy egészen nehéz feladat, bár ha ráérzünk nem is annyira,  hisz a tempót mi diktáljuk csak rá kell jönni, hogy a Mátrix mi magunk vagyunk ( szegény Neó meddig harcolt mire rájött) Már pedig aki elhatározta, hogy jó tetteket és emberséges dolgokat tesz,  etikusan cselekszik és ezt másoknak is megmutatja, ott valahogy megtörik a jég.  Elég lenne felismerni annak a tényét, hogy a pedagógusainkat becsapták, megérteni, hogy emberi tényező a lustaság, megérteni, hogy nem mindenki etikátlan és lusta és már is épül az új irány.

Már is lenne a pedagógussal összefogó morális szülő, a hátát összetámasztó etikusok és a moslék menne a helyére.

Az emberi élet függetlensége és boldogsága az egyének szintjén kezdődik és a közösségekre hatva végződik. Tetteink, cselekedeteink, mindenkire hatással vannak még ha nem is gondoljuk magunkat akkora hősnek vagy rendszer váltó embernek.

Sajnálom a lusta embereket és sajnálom akik a gyermeküknek Facebookot hoztak létre 13 éves koruk alatt, hogy végül ők maguk legyenek zsarolhatóak a tetteik következménye képen. Az emberi képességünk, hogy felismerjük a veszélyt, ám ha többen teszik elhitetni képesek vagyunk, hogy a tett nem árt, hanem előnyt jelent, érvényt szerez valaminek. (az etikusság az alapaérték)
Ez esetben egyedüli érvény a zsarolhatóság és sebezhetőség. Márt pedig ez nem lehet az emberi élet alapköve!

Az egész világunk attól függ, hogy képesek vagyunk e egyénenként megérteni, másokkal érdemben összefogni és kívül rekeszteni az ellenünk cselekvőket.

Bár ezt a cikket aligha fogják tengerszám olvasni – köszönöm, hogy te megtetted -ám legalább ha elolvastad, elgondolkodtál rajta. Ez esetben oszd meg másokkal, hátha nekik is sikerül…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.