Fekete ribizlivel bódít a Finlandia.
Új gyümölccsel keverik a vodkát a finnek.A gleccserek tiszta és jeges vízéből, a hegyvidéki országokban őshonos fekete ribizliből és a legnemesebb árpából készül az északi vodka legújabb alkotása. A Finlandia fekete ribizli: gyümölcsös, kellemes és hosszan tartó utóíze páratlan. Az eddig ismert grapefruit, lime, áfonya és mangó után végre megérkezett az ötödik íz is hazánkba.
Új gyümölccsel keverik a vodkát a finnek.A gleccserek tiszta és jeges vízéből, a hegyvidéki országokban őshonos fekete ribizliből és a legnemesebb árpából készül az északi vodka legújabb alkotása. A Finlandia fekete ribizli: gyümölcsös, kellemes és hosszan tartó utóíze páratlan. Az eddig ismert grapefruit, lime, áfonya és mangó után végre megérkezett az ötödik íz is hazánkba.
Magyarországon leggyakrabban lekvárt készítenek a fekete ribizli bokrok nemes hajtásaiból. Ellentétben nyelvrokonainkkal, akik a világszerte nagy népszerűségnek örvendő párlatukat ötvözték az általuk is oly kedvelt gyümölccsel. A legújabb vodka kreáció illatában is kellemes élményt nyújt, a fekete ribizli természetessége köszön vissza minden egyes palackban. Az enyhén fanyar, lédús gyümölcs üde és zamatos ízvilágot biztosít. Emellett pedig egy csipet paprika is megbújik az üvegekben, amely könnyedén melengeti a kíváncsi kóstoló torkát.
Az új íz kiváló koktélok alapjául is szolgálhat, de keverhető gyömbérrel vagy almalével is. A legújabb gyümölcsös kombináció már az ötödik a – hazánkban fellelhető - Finlandia újítások között. Eddig ugyanis a grapefruit, a lime, az áfonya és a mangó keveredett a legtisztább és legnemesebb vodkával.
Gyömbér Snap:
Töltsünk a shaker-be 4 cl Finlandia fekete ribizlit, majd tegyünk bele 1 kisebb szelet friss gyömbért, 2 cl Lime juice-t, 2 cl mézszirupot, 6 cl almalevet, és rázzuk össze az alkotókat.
Egészségükre!
Lantai József