NCR FastLane 5.0NCR FastLane 5.0Az NCR Corporation (NYSE: NCR) bejelentette következő generációs önkiszolgáló pénztárának megjelenését a hazai piacon, amely gyorsabb és kényelmesebb önkiszolgáló megoldásokat kínál, valamint további kereskedelmi területekre terjeszti ki az önkiszolgáló kasszák által biztosított kényelmet. A megoldás hozzásegíti a kereskedőket üzletmenetük átalakításához azáltal, hogy hatékonyabbá teszi működésüket, takarékosan bánik a kasszakezelési erőforrásokkal miközben növeli a vásárlók kiszolgálásának színvonalát.

 

NCR FastLane 5.0NCR FastLane 5.0Az NCR Corporation (NYSE: NCR) bejelentette következő generációs önkiszolgáló pénztárának megjelenését a hazai piacon, amely gyorsabb és kényelmesebb önkiszolgáló megoldásokat kínál, valamint további kereskedelmi területekre terjeszti ki az önkiszolgáló kasszák által biztosított kényelmet. A megoldás hozzásegíti a kereskedőket üzletmenetük átalakításához azáltal, hogy hatékonyabbá teszi működésüket, takarékosan bánik a kasszakezelési erőforrásokkal miközben növeli a vásárlók kiszolgálásának színvonalát.

A 2008-ban először csak az Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban és az eurozóna országaiban megjelent NCR SelfServTM Checkout mostantól a magyar piacon is elérhető.

– „Az önkiszolgáló pénztárak több mint egy évtizeddel ezelőtti első bevezetése óta az emberek vásárlási preferenciái jelentősen átalakultak" – mondta el Deli Ágnes, az NCR Hungary ügyvezető igazgatója. – „Manapság mindinkább jellemző, hogy a fogyasztók – hogy értékes időt takarítsanak meg, valamint kényelmi szempontokból – igénylik az önkiszolgálást. Az NCR becslése szerint 2007-ben az NCR SelfServ Checkout használatával több, mint 2,5 milliárd tranzakciót bonyolítottak le. A következő években is komoly növekedést valószínűsítenek, ahogy egyre több kiskereskedő telepít majd NCR önkiszolgáló megoldásokat, és egyre több fogyasztó fogja ezeket használni vásárlásai során."

– „Az NCR számára – az önkiszolgáló pénztármegoldások piacvezetőjeként – nagy öröm, hogy fejlett önkiszolgáló fizetési technológiáját Magyarországra is elhozhatja, segítve ez által a kereskedőket a pénztárak előtt álló sorok csökkentésében és a csúcsidőszakok lebonyolításában." A termék használata újfajta vásárlási tapasztalatot jelent, ezért új vásárlókat is vonz. Az első próbatermékek megjelenése 2009. elejére várható – tette hozzá Deli Ágnes. A kereskedőknek egyre nehezebb jó pénztárosokat találni. Az NCR SelfServ Checkout egy valós lehetőség ennek a problémának az ellensúlyozására."

A termék legfrissebb változatában jelentős újítás, hogy támogatja a szabványos integrált érme-visszaforgatást, illetve hogy lehetőség van az integrált bankjegy-visszaforgatásra. Ezzel a funkcióval a kiskereskedelmi üzletek takarékoskodhatnak a készpénzkezelési erőforrásokkal, valamint kevesebb váltópénzre van szükség a napi munka megkezdésekor. Ugyanakkor a vásárlók az önkiszolgáló pénztáraknál is kényelmesen visszakaphatnak készpénzt.

Az NCR SelfServ Checkout új változatának még kifinomultabb és helytakarékosabb kialakítása lehetővé teszi, hogy az eszköz a nagy forgalmú kiskereskedelmi egységeken és élelmiszerboltokon túlmenően más helyeken, áruházakban, vegyeskereskedésekben, gyógyszertárakban és egyéb üzletekben is telepíthető legyen. A vásárlók saját maguk olvashatják le a termékek kódját, csomagolhatják be és fizethetik ki azokat készpénzzel, bank- vagy hitelkártyával, beleértve az egyre népszerűbb érintés nélküli fizetőkártyákat is.

Az új dizájn még inkább megkönnyíti a használatot a vásárlók számára.  A pénzbefizető és -kiadó nyílások egymás mellett vannak, amely felhasználóbarát tranzakciókat eredményez; a folyamat követését az eszköz különböző pontjain villogó fények segítik, végigvezetve a vevőket a fizetési folyamat egyes lépésein. Az NCR SelfServ Checkout emellett kibővült az NCR RealPOS High Performance Scanner/Scale eszközével, ami még gyorsabbá és könnyebben hozzáférhetővé teszi a kódleolvasást az önkiszolgáló fizetési folyamatban. Az olvasó tetején a jól látható LED Scan Advisor intuitív vizuális visszajelzést ad, ami különösen nagy segítség a hallássérültek számára.

Az  NCR SelfServ Checkout olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyek a kiskereskedők számára teszik vonzóbbá a környezetet. Az NCR Two-Sided Thermal Receipt Printer (kétoldalas hőtechnológiás blokknyomtató) mostantól mindegyik berendezésben alaptartozék. A nyomató egyszerre képes a hőpapír mindkét oldalára nyomtatni, ami akár 40 százalékkal csökkenti a papírfelhasználást. Ezzel mérsékelhető a papírgyártás és -szállítás energiaigénye, kevesebb szemét keletkezik, kisebb lehet a levegő- és vízszennyezés is. Az NCR önkiszolgáló alkalmazása emellett azzal is segíti az újrahasznosítható „zöld" csomagolások használatát, hogy a vevők a saját szatyraikat is elhelyezhetik a csomagolóterületen, anélkül, hogy ezt riasztást eredményezne. Az NCR SelfServ Checkout a sáv megvilágításánál támogatja az energiatakarékos fluoreszcens, kompakt izzók használatát is.

Végül, az NCR SelfServ Checkout hátterét egy sor olyan szolgáltatás biztosítja, amelyeket a gyorsabb megtérülés és a vásárlói elégedettség szem előtt tartásával terveztek. A sikeres önkiszolgáló implementációk a megfelelő telepítéssel kezdődnek, amit aztán folyamatos életciklus-támogatás követ, a rendszer maximális rendelkezésre állását biztosító karbantartás és help-desk szolgáltatások kiaknázásával.

www.ncr.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük