2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fenyő Iván kolostorba vonul

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53119"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/SBVF%20el%C5%91s%20h%C3%A9tv%C3%A9ge%20342.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Sikerrel zárult az augusztusban zajló I. Sopronbánfalvi Ökumenikus Vallási Fesztivál első hétvégéje, melynek programja az augusztus 15-i Mária Mennybevétele ünnep alkalmából <em>„A Napba öltözött asszony" - Mária-napok és szakrális művészeti kiállítás</em> gyűjtőcímet viselte.

Sikerrel zárult az augusztusban zajló I. Sopronbánfalvi Ökumenikus Vallási Fesztivál első hétvégéje, melynek programja az augusztus 15-i Mária Mennybevétele ünnep alkalmából „A Napba öltözött asszony" – Mária-napok és szakrális művészeti kiállítás gyűjtőcímet viselte.

Sikerrel zárult az augusztusban zajló I. Sopronbánfalvi Ökumenikus Vallási Fesztivál első hétvégéje, melynek programja az augusztus 15-i Mária Mennybevétele ünnep alkalmából „A Napba öltözött asszony" – Mária-napok és szakrális művészeti kiállítás gyűjtőcímet viselte.

Az egyedi programok során a nemrégiben felújított kolostor ódon falai között a Mária-tisztelet sokszínű világát ismerhette meg a közönség: különleges orgonakoncert, szakrális zene és ének, képzőművészeti kiállítás, filmvetítés és előadások várták az érdeklődőket.

Az első hétvégén Wehner Tibor művészettörténész és Karsai Gábor igazgató megnyitotta az „Ars Sacra – szakrális kortárs magyar képzőművészet" című egyedülálló kiállítást, melyen többek között Kárpáti Tamás Munkácsy-díjas festőművész, Érdemes művész különleges lelki élményt nyújtó műveit is megtekinthették a fesztivál vendégei. Az augusztus végéig látogatható kiállítás megnyitóját követő programok között az Égzengő zenekar éteri hangzású máriás dalai és a Szigony zenekar különleges előadása hangzott el a helyi lakosság, a külföldi látogatók, valamint az osztrák, holland, magyar és német szállóvendégek nagy örömére. Ezen kívül egész napos népművészeti műhellyel várták a „kicsiket és nagyokat" a kolostor udvarában.

Ugyancsak különlegességnek számított a gasztroudvar kínálata, ahol meghitt hangulatban Mária-napi étkeket fogyasztottak a vendégek.

A következő hétvége programsorozata a „Zengj hallelúját…" címet viseli, melynek során 2011. augusztus 19-21. között egy felejthetetlen ökomenikus vallási zenei hétvégén vehetnek részt az érdeklődők.

Fenyő Iván színészFenyő Iván színész

Az eseménysorozat különleges vendége Fenyő Iván színész lesz, aki 2011. augusztus 19-i megnyitójában a személyesség hangján beszél lélekről, szellemről és a harmónia fontosságáról az ember életében. A hely atmoszférája és adottságai miatt jön örömmel Sopronbánfalvára és vesz részt a programokon. Pénteken a megnyitót követően Tóth Szabolcs Indiában is elismert szitárművész játszik tablával és Gulyás Ildikó táncával kísérve.

A hétvége további előadói közül különleges élményt ígér a kolostor falai között Tolcsvay László és Tolcsvay Béla: Magyar Mise című nagyszabású rockoratóriuma Sáfár Mónikával, Dobos Lászlóval, Tóth Józseffel és a Rotunda énekegyüttessel, Heidl György Sator Quartetje Bognár Szilviával és Lovasi Andrással, a Javor szerb ortodox kórus Borbély Mihály szaxofonkíséretében, ill. a Judrom Gipsy Klezmer Band.

A felsoroltakon kívül a péntek esti, illetve a két egész napos programban szerepelnek még gregorián énekek, gospel spirituálék, szoprán áriák, tibeti mantrák, ősi magyar dalok, iszlám istendicsőítő énekek, keresztény könnyűzene és japán kolostori meditációs zene is.

A kolostor étterme és a gasztroudvar ezen a hétvégén is további különlegességekkel, újdonságokkal várja a fesztiválra érkezőket.

A kolostor 2011. március 1-től szálláshelyként, oktatási, elvonulási és meditációs központként működik. Az egykori szerzetesi cellákból 23 vendégszobát hoztak létre puritán és elegáns berendezéssel, a 21. századi igényeknek megfelelően. Egyének és csoportok a honlapon és a helyszínen is foglalhatnak szállást, vagy az exkluzív étteremben ebédet és vacsorát. A kolostor a hétvégi programok ideje alatt ebben az eredeti funkciójában is működik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.