2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

FlixBus visszatér a magyar utakra: június 11-től folytatja tevékenységét a mobilitási cég

3 perc olvasás

A nemzetközi összeköttetések új higiéniai irányelvekkel üzemelnek. Az első visszatérő összeköttetések Budapest és Bécs között érhetők el. A FlixBus először Budapest és Bécs között közlekedő járatát indítja újra, eleinte mindkét fővárosból naponta 4-4 távolsági busz indul majd, egyes összeköttetések Győrt és a Bécsi repülőteret is érintik. Mivel a zöld buszszolgáltató folyamatosan, egyre több országban állítja vissza hálózatát, Bécsből egy átszállással további városok is elérhetők. A jegyek már foglalhatók online. A cég az utasigényekkel összhangban fokozatosan tovább bővíti útvonalhálózatát.

fertőtlenítés 1
„Közel három hónapos mozdulatlanság után nagyon örülünk, hogy ismét útra kelhetünk. Bízunk benne, hogy nemcsak célállomásukhoz, de megszokott mindennapjaikhoz is közelebb vihetjük az embereket azáltal, hogy rugalmas és megfizethető utazási lehetőséget biztosítunk számukra ezen a nyáron is.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.
„Csapatunk az elmúlt időszakot többek közt arra használta, hogy új higiéniai irányelveket alakítson ki, amik lehetővé teszik az utazók számára, hogy biztonságosan közlekedjenek távolsági busszal a jelenlegi helyzetben is.”

fertőtlenítés 2

Kiterjedt higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért
A tevékenység újraindításával párhuzamosan a FlixBus új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezet be, melyeket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után. A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges. Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szer használatával. A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. Erről a FlixBus ügyfelei online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt. A fedélzeti mosdók a különleges higiéniai szempontok miatt egyelőre nem elérhetők, helyettük több pihenő lesz útközben. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, illetve a vállalat weboldalán is megtalálhatók.
„Arra kérjük utasainkat, vegyék ki részüket a megelőző intézkedésekből azzal, hogy követik a fedélzeti előírásokat és csak akkor utaznak, ha semmilyen tünetük nincs. A lemondási feltételeinknek köszönhetően az utazások rugalmasan módosíthatók.” – tette hozzá Arany László.

A FlixBus járatai további európai országokban is elindultak
Egyes országokban, ahol a FlixBus belföldi összeköttetéseket is kínál, már korábban elindultak a buszok, a következő hetekben pedig egyre több nemzetközi járat is elérhetővé válik. A cég arra kéri a határokon keresztül utazó ügyfeleket, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit. Magyarország mellett például Németországban, Ausztriában, Portugáliában, Lengyelországban, Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Olaszországban, Svédországban és Dániában is újra elérhető a FlixBus szolgáltatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.