2022.szeptember.30. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Formafesztivál a KREÁBAN

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78820"><img class="image image-preview" src="/files/images/kre.jpg" border="0" width="456" height="635" /></a></span>A KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatóinak kiállítása ezúttal a formák sokszínű játékáról szól. Találkozzunk a KREÁBAN 2014. március 28-án!</p> <p> 

kreA KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatóinak kiállítása ezúttal a formák sokszínű játékáról szól. Találkozzunk a KREÁBAN 2014. március 28-án!

 

kreA KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatóinak kiállítása ezúttal a formák sokszínű játékáról szól. Találkozzunk a KREÁBAN 2014. március 28-án!

 

Milyen ruhát lehet készíteni gumikesztyűkből? Hogy kerül egy tésztából sütött kocka a kiállítóterembe? Milyen munkák születnek, ha a természet és a tervezők közösen dolgoznak?  

A KREA Kortárs Művészeti Iskola lakberendező és enteriőrdesigner szakos hallgatói idén a formatervezés dimenzióival ismerkedtek meg. A kiállításon megtekinthető alkotásaik számára a természet szolgált mintaforrásként, melyből az absztrakció és a vizuális nyelv alapegységei mentén készültek el a tervek.

 

A másodévesek munkái a Parasztház feladathoz kapcsolódva, az autentikus magyar motívumok alapján teremtik meg a vidéki életérzést a jelenben.

A harmadévesek etno étterem témában, egy választott népcsoport mintarendszeréből inspirációt merítve készítették el a kiállításon szereplő, izgalmas és komplex látványterveket.

 

A kiállításon járva érdemes felfedezni a tervezőgrafikus hallgatók alkotásait is, akik egy olyan kreatív formatani feladattal foglalkoztak, amely során a kocka formáját kellett újradefiniálniuk. A bemutatott anyagok alapján bátran mondhatjuk, hogy meglepő és sokszor meghökkentő megoldások születtek.

 

Divattervezőik ezúttal a tapintás és az érzékelés számára is izgalmas munkákkal készültek a kiállításra: szokatlan anyaghasználattal és figyelemreméltó ötletekkel értelmezték át a konceptuális ruhatervezést.    

 

A különleges tervek és a formabontó elképzelések sokasága révén a KREA Formafesztivál kiállítása egy igazi többdimenziós élménybeszámoló átélésének lehetőségét nyújtja, amit nem érdemes kihagyni!

 

A kiállítás anyagát válogatta: Gulyás Judit textiltervező művész, Simon Attila grafikus művész és Somogyi Boglárka a KREA Enteriőrtervező Szakának szakfelelőse.

 

Megnyitó: 2014. március 28., péntek 19 óra

A kiállítás 2014. május 16-ig látogatható, minden hétköznap 9 és 20 óra között.

 

KREA Kortárs Művészeti Iskola

Formafesztivál kiállítás

1051 Budapest, Október 6. utca 18., félemelet

 

http://www.kreaiskola.hu/

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.