Franciaország és a konyhaművészet szinte összeforrott az idők folyamán, hiszen számtalan íz és étel a francia szakácsok találékonyságának és kreativitásnak köszönhető. A konyhai alapanyagok közül is több ered francia honból. Talán kevesen tudják, de ezek között található a magyar konyha egyik alapvető élelmiszere is, amely egy francia tájegység nevét viseli.
Franciaország és a konyhaművészet szinte összeforrott az idők folyamán, hiszen számtalan íz és étel a francia szakácsok találékonyságának és kreativitásnak köszönhető. A konyhai alapanyagok közül is több ered francia honból. Talán kevesen tudják, de ezek között található a magyar konyha egyik alapvető élelmiszere is, amely egy francia tájegység nevét viseli.
Franciaország és a konyhaművészet szinte összeforrott az idők folyamán, hiszen számtalan íz és étel a francia szakácsok találékonyságának és kreativitásnak köszönhető. A konyhai alapanyagok közül is több ered francia honból. Talán kevesen tudják, de ezek között található a magyar konyha egyik alapvető élelmiszere is, amely egy francia tájegység nevét viseli.
A burgonya ugyanis az 1570-es években került Nyugat-Európába,
Bourgogne-ba, majd onnan terjest el a kontinensre. Innen ered a magyar nyelvben használt burgonya szó. Ugyan Bourgogne nem az elsőszámú burgonyatermelő vidék napjainkban, hiszen közben az időjárás jelentősen megváltozott, a neve azonban magán viseli az eredetét.
Azok számára, akik szeretnének többet megtudni a francia gasztronómiáról, a burgonyáról, személyesen is felfedezhetik annak európai szülőhelyén.
Jelentkezni a
http://www.facebook.com/Chiofinomsagok?sk=app_103248526433660 weboldalon lehet. A sikeres pályázó Facebook oldal szerkesztőjeként számolhat be két hetes franciaországi gasztronómiai kalandjáról.