2022.július.01. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gasztronómiai különlegességek az idei Whisky Show-n

2 perc olvasás

viszki.jpgMeglepetésekkel várja a Whisky Show 2017 vendégeit a két legnagyobb skót whiskymárka. Az október 14-15-én a Corinthia Hotelben megrendezett találkozón a The Famous Grouse és a The Macallan magyarországi nagykövete, Szombati Zsolt bartender igazi ínyencségekkel készül a stand látogatói számára.

 

Ínyenc kóstolóval várja az érdeklődőket a két vezető skót whiskymárka

Idén hetedik alkalommal örvendezteti meg a whisky szerelmeseit és a szakma képviselőit a legnagyobb márkákat és kuriózumokat felvonultató Whisky Show. A rendezvény visszatérő kiállítóiként a The Famous Grouse és a The Macallan minden évben igyekszik újdonságokkal meglepni a különlegességekre nyitott közönséget.

 

A whisky fogyasztásának ma már rengeteg változata létezik, a legújabb trendeknek köszönhetően az aranyló ital a borhoz hasonlóan előkelő helyet foglalhat el a gasztronómiában. Szinte végtelen a lehetőségek száma, amelyek szerint a különböző zamatú és fajtájú whiskyket a húsételekhez, a street foodokhoz, vagy akár a desszertekhez párosíthatjuk. Az ital klasszikus „on the rocks” elkészítése, vagyis jéggel való lehűtése mellett gourmet körökben is népszerűvé váltak a whisky alapú kreatív longdrinkek, koktélok.

 

Szombati Zsolt, a két brand magyarországi nagykövete a kulináris divatirányzatokra reflektálva saját készítésű csemegékkel koronázza meg a vendégek ízélményeit. „Minden évben új ínyencségekkel próbálom még különlegesebbé tenni a kóstolónkat. Mivel gyakorlatilag kávénagyhatalom vagyunk, itt az ideje, hogy a whiskyben és a kávéban fellelhető hasonló aromákat kihasználva a valóságban is egyesítsem a két italt. A The Famous Grouse citrusos-gyümölcsös jegyei harmonizálnak a kávé pirosgyümölcsös jellegével, így garantáltan tökéletes végeredmény születik a párosításból. Egyre elterjedtebb a whisky longdrinkként való fogyasztása is, ezért a rendezvényen whisky-colába mártott gumicukrokkal próbálom megidézni az érdeklődők gyermekkorát. Bár az eredetiség a hívószava minden kóstolónknak, előfordul, hogy a közönség kérésére visszanyúlunk a korábbi kínálatunkhoz. Ilyen lesz a kézműves narancsos csokoládé, ami a tapasztalatok alapján a Whisky Show látogatóinak örök kedvence. Meglepetés finomságokkal is készülök, ez viszont a Whisky Show kezdetéig maradjon titok…” – árulta el Szombati Zsolt bartender.

 

  1. október 14-15.

Whisky Show 2017

Corinthia Hotel

 

http://whisky-show.hu

http://famousgrouse.com

https://www.themacallan.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.