2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Győzött a józan ész:Megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58165"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_531.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>2012. március elejével megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson, ahol a kieső bevételt turisztikai marketingre költött összegnek könyvelik el.

images 531.thumbnail2012. március elejével megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson, ahol a kieső bevételt turisztikai marketingre költött összegnek könyvelik el.

images 531.thumbnail2012. március elejével megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson, ahol a kieső bevételt turisztikai marketingre költött összegnek könyvelik el.

    Józsa Zsanett, a fürdőváros jegyzője az MTI-nek elmondta: egyelőre az elvi döntés született meg az ingyenessé tételről, a végső rendeletet várhatóan február 29-én alkotja meg a város képviselő-testülete. A település teljes területén jelenleg 547 parkolóhelyen kell díjat fizetni, de márciustól valamennyi esetében ingyenes lesz a várakozás.
    A jegyző hozzátette: nem előzmények nélküli az elhatározás, ugyanis a tavaly téli szezon óta november 1-je és március 1-je között – vagyis ez jelenleg is érvényes – nem kell díjat fizetni a parkolásért a város egész területén.
    A fizetőparkolás végleges eltörléséről készülő döntést megelőzően úgy számoltak: évente tisztán 5-6 millió forint folyt be bevételként a parkolásból. Ezt a pénzt azonban nem számítják elmaradt bevételnek, úgy kalkulálnak, hogy ez a település turisztikai marketingjére fordított összeg.
    Józsa Zsanett elmondta még, a zalakarosi ingyenes parkolás nem jelenti azt, hogy bárhol meg lehet majd állni. A fizetőparkolós rendszer eddig forgalomszervezési szerepet is betöltött, de a rendőrség és a közterület-felügyelet ugyanúgy figyel a várakozási szabályok betartására.

blb \ bám

MTI 2012. február 18., szombat 5:40

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.