2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kedvező tapasztalatok a síelés során viselt egyéni védőeszközök fogyasztóvédelmi vizsgálatánál

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58167"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_532.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A fogyasztóvédők szerint a síelés során viselt egyéni védőeszközök hazai forgalmazása  jól szabályozott, a gyártók, kereskedők ismerik a rendelkezéseket, és viszonylag alacsony volt legutóbbi vizsgálat során a kifogásolási arány.

images 532.thumbnailA fogyasztóvédők szerint a síelés során viselt egyéni védőeszközök hazai forgalmazása  jól szabályozott, a gyártók, kereskedők ismerik a rendelkezéseket, és viszonylag alacsony volt legutóbbi vizsgálat során a kifogásolási arány.

images 532.thumbnailA fogyasztóvédők szerint a síelés során viselt egyéni védőeszközök hazai forgalmazása  jól szabályozott, a gyártók, kereskedők ismerik a rendelkezéseket, és viszonylag alacsony volt legutóbbi vizsgálat során a kifogásolási arány.

    A fogyasztóvédők 2011. november 7. és december 2. között első alkalommal ellenőrizték a síelés során viselt egyéni védőeszközök – szemüvegek, fejvédők – magyarországi forgalmazását.
    A vizsgálat során 378 fajta, összesen 1.946 darab síszemüveget és 246 fajta, 1.398 fejvédőt ellenőriztek.
    Az ellenőrzésről a hatóság honlapján közzétett összefoglaló jelentés szerint 99 kereskedelmi egységből mindössze 4 üzletben kifogásolták a forgalmazás általános feltételeit.
    A nyugtaadási, illetve ártájékoztatási kötelezettséget két üzletben nem teljesítették, fogyasztói megkárosítást egy esetben történt. A síszemüvegekre vonatkozó európai uniós megfelelőségi nyilatkozatot 17 fajtánál nem mellékelték, 3 fajta 12 fejvédőnél nem tudták a kereskedők bemutatni a típustanúsítványt.
    A vizsgálat során megállították, hogy a biztonsági követelmények teljesülésénél általános probléma volt a gyártói tájékozató hiánya, illetve az, hogy az ismertető nem magyar nyelvű volt.
    Az ellenőrzés során 5 síszemüveg laboratóriumi vizsgálatát  végezték el, ezek mindegyike megfelelt a biztonsági követelményeknek, a használat során nem veszélyeztetik a felhasználó egészségét, biztonságát – olvasható az összefoglaló jelentésben.
    Az eljárás során 14 esetben kötelezték a bolt üzemeltetőjét a hiányosságok megszüntetésére, 38 esetben, összesen  1 millió 625 ezer forint fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki, ez 464 terméket érintett. A forgalmazást 617 termék esetében feltételhez kötötték.

gpe \ guz

MTI 2012. február 18., szombat 4:01

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.