Gyurcsány FerencGyurcsány Ferenc és Bencze József kijelölt rendõrfõkapitány

Gyurcsány Ferenc beszéde a ma dálutáni -2007-05-29- rendkivüli sajtótájékoztatón:

 

 

  Gyurcsány FerencGyurcsány Ferenc és Bencze József kijelölt rendõrfõkapitány

Gyurcsány Ferenc beszéde a ma dálutáni -2007-05-29- rendkivüli sajtótájékoztatón:

 

 

Tisztelt Hölgyem és Uraim!

Szabadság és rend – ezt a kifejezést használtam akkor, amikor pár nappal ezelõtt bemutattam önöknek az igazságügyi és rendészeti miniszter-jelöltet, Takács Albert urat. Ma ugyanezt tudom megismételni önöknek: szabadság és rend – ez az, amelynek bõvítését, elmélyítését és garantálását várom az új országos fõkapitánytól. Olyan emberre és olyan emberekre kell bízni a rendõrség vezetését, aki és akik képesek megerõsíteni, helyreállítani a polgárok bizalmát a rendõrség iránt és képesek visszaadni és megerõsíteni a rendõrök önbizalmát is.

Szeretném bejelenteni, hogy Petrétei Józseffel és Takács Alberttel történt egyeztetést követõen, velük való egyetértésben Bencze József urat, a Vám- és Pénzügyõrség rendészeti fõigazgatóját kérem fel országos rendõrfõkapitánynak.

Bencze József felkészült szakember, komoly tapasztalatokat szerzett a rendõrségen belül és más területeken is. Azt várom tõle, hogy keményen, határozottan és emberséggel vezesse a testületet. Bencze tábornok úr pénzügyõr egyenruháját hamarosan lecseréli, és újra rendõr egyenruhát fog hordani. A tábornok úr a Vám- és Pénzügyõrség egyik vezetõjeként sikeresen küzdött a feketegazdaság ellen. A rendõrség élén legalább ilyen sikeresnek kell lennie a bûnözéssel szemben. Az a dolga, hogy minden tekintetben európai rendõrséget teremtsen, hogy olyan rendõrségünk legyen, amelyben maradéktalanul bízhatunk, és amelyre büszkék lehetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük