2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ha valaki rögeszmésen ragaszkodik a Microsoft Exchange-hez….

6 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/1773"><img class="image thumbnail" src="/files/images/emailflut_cmyk_300dpi.thumbnail.jpg" border="0" alt="email" title="email" width="100" height="62" /></a></span>Az alkalmazottakkal, az ügyfelekkel és a partnerekkel a nap bármely percében történõ kommunikáció lehetõsége iránti igény kapcsán egyre több szervezetnél ismerték fel, hogy a Microsoft Exchange döntõ befolyással van a vállalkozás sikerére. A kegyetlen valóság az, hogy az állásidõ ma már nem tûrhetõ el. <p>

 emailAz alkalmazottakkal, az ügyfelekkel és a partnerekkel a nap bármely percében történõ kommunikáció lehetõsége iránti igény kapcsán egyre több szervezetnél ismerték fel, hogy a Microsoft Exchange döntõ befolyással van a vállalkozás sikerére. A kegyetlen valóság az, hogy az állásidõ ma már nem tûrhetõ el.

 emailAz alkalmazottakkal, az ügyfelekkel és a partnerekkel a nap bármely percében történõ kommunikáció lehetõsége iránti igény kapcsán egyre több szervezetnél ismerték fel, hogy a Microsoft Exchange döntõ befolyással van a vállalkozás sikerére. A kegyetlen valóság az, hogy az állásidõ ma már nem tûrhetõ el.

A vállalatok nagyon jól tudják, hogy a dolgozók által naponta létrehozott e-mailek száma ugrásszerûen nõ. Még mindig sok vállalat egyetlen célt szolgáló termékekkel próbálja megoldani a tárhelykezelési feladatokat.

A tárolás vezérlése iránti igény ma talán még sürgetõbb, mint valaha. Ez a Microsoft Exchange-et használó szervezetekre különösen igaz. Az alkalmazottakkal, ügyfelekkel és partnerekkel a nap bármely percében történõ kommunikáció lehetõsége iránti igény miatt a Microsoft Exchange szerverek döntõ befolyásúvá váltak a vállalkozás sikerére. A bõvülõ kommunikáció iránti egyre nagyobb igény miatt ezeknek a szervereknek a mûködõképessége és elérhetõsége létfontosságúvá vált.

Mi ennek az oka? Mivel az e-mail rendszer hibája az egyik legfontosabb olyan probléma, amely a szervezet rossz hírét keltheti, nemcsak a felhasználókat zavarhatja, de csökkentheti a termelékenységet, és üzleti veszteséget is eredményezhet. Ebbõl következik, hogy az állásidõ ma már nem tûrhetõ el. Az e-mail elterjedtté válásával egyre nõ annak fontossága, illetve megnõ az alkalmazás mûködõképességének jelentõsége. A folyamatosan mûködõ világpiacion az e-mail rendszer kiesése hátrányt jelent a versenyben.

Természetesen minden Exchange rendszergazda kész szembeszállni az elkerülhetetlen adatsérülésekkel és a vírusokkal. Azonban az a helyzet, hogy a helyreállítás képessége önmagában már nem elegendõ. Ma a rendszergazdáknak a lehetõ leggyorsabban helyre kell tudniuk állítani a mûködést, hogy a lehetõ legrövidebb legyen a kiesõ idõ.

Ez a cikk egy olyan megoldással foglalkozik, amellyel a vállalatok nem csupán abban lehetnek biztosak, hogy a fontos adatokat helyre lehet állítani, hanem abban is, hogy az üzlet menete gyorsan helyreállhat.

Az adat-helyreállítási igények meghatározása

Amikor a szervezetek adat-helyreállítási követelményeiket mérlegelik, a helyreállításhoz szükséges idõt és a helyreállítási pontot is figyelembe kell venniük.

  • A helyreállításhoz szükséges idõ kitûzése megadja, hogy az alkalmazás újra használhatóvá válásáig mekkora idõkiesés engedhetõ meg a vállalatnál.
  • A helyreállítási pont kitûzése megadja, hogy mekkora adatvesztést visel el a vállalat.

A Symantec által az Exchange-hez javasolt megoldás mind a helyreállításhoz szükséges idõ, mind a helyreállítási pont feladatát jól szolgálja, és elsõ vonalbeli védelmet biztosít az Exchange tárcsoportok vagy adatbázisok gyors helyreállításához. Jelentõsen gyorsabb, mintha szokásos mentési adathordozóról történne a helyreállítás.

levelekAzoknál a szervezeteknél, ahol a létfontosságú adatokhoz zavartalan és egyenletes hozzáférésre van szükség, létre kell tudni hozni az üzemelõ Exchange adatbázisok és tranzakciónaplók adott idõpontbeli képét. Az így létrejött pillanatképek az Exchange szerveren maradhatnak, ahol hozzáférhetõek a gyors helyreállításhoz, és így nincs szükség a lemezrõl vagy szalagról történõ adatátvitelre. Automatizált helyreállítási folyamat gondoskodik a másképp órákat vagy napokat igénylõ helyreállítás percek alatti megtörténésérõl. Egy ilyen folyamattal az adatok teljesen visszaállíthatók egy adott idõpont pillanatképének megfelelõ állapotra, illetve le lehet pörgetni a meghibásodásig lezajlott tranzakciókat.

Az adott idõpont szerinti helyreállítás a Microsoft Exchange szerver-adatbázisoknak egy sikeres pillanatfelvétel idõpontjára történõ visszaállítását jelenti. A meghibásodás pontjára történõ helyreállítás ezzel szemben lehetõvé teszi, hogy egy adatbázist a szolgáltatás kiesése elõtti utolsó pillanat állapotára hozzunk vissza. Ez az adatbázisnak a meghibásodás elõtti utolsó pillanatképrõl történõ helyreállításával, majd a tranzakciónaplónak a meghibásodásig történõ önmûködõ lepörgetésével végezhetõ el.

Fejlett tárkezelés

Az egy célt szolgáló megoldásokkal ellentétben a Symantec Veritas Storage Foundation for Windows megoldása lehetõvé teszi, hogy az informatikai szervezetek egyetlen eszközzel kezelhessék tárinfrastruktúrájukat. A Storage Foundation a központi tárkezeléssel, a mûködés közbeni konfigurálással és vezérléssel, a dinamikusan rétegezett tárolással, a dinamikus többutas mûködéssel, az adat-átköltöztetéssel, valamint a helyi és távoli többszörözéssel lehetõvé teszi, hogy a szervezetek csökkentsék az adatközponttal kapcsolatos mûködési és beruházási ráfordításaikat.

További fontos képességek:

  • Mûködés közbeni konfigurálás dinamikus lemezekkel – A tárak teljesítménye és rendelkezésre állása az operációs rendszerek vagy alkalmazások leállítása nélkül optimalizálható.
  • Központi vezérlés és jelentés – A mûködés hatékonyabb és átláthatóbb a számítógépek ezreinek központi vezérlésével és az errõl készített jelentésekkel. Lehetõvé válik a tárolási mûveletek grafikus felületrõl történõ, a normál mûködést nem akadályozó kezelése.
  • A be- és kimeneti út rendelkezésre állása és teljesítménye – A maximális teljesítmény elérése, az egyes utak meghibásodása elleni védelem és a gyors tartalékra váltás érdekében hatékonyan több útra osztja szét a be- és kimeneteket.
  • A helyi és a távoli adatok védelme – Bármely környezetben védi az adatokat a valós idõben készített másolatokkal és az adattöbbszörözéssel.
  • Több gyártótól származó hardver-infrastruktúra – A különféle operációs rendszerek és tárolóhardver támogatása csökkenti a tõkeberuházást.

Következtetés

Az e-mailszolgáltatás hibáinál az üzleti felhasználók elvárják az Exchange rendszergazdáktól, hogy a lehetõ leggyorsabban elhárítsák a hibát. Ha a Microsoft Exchange szerverekhez készült, gyors helyreállítást biztosító megoldást alkalmaznak, akkor késedelem nélkül helyreállítható a mûködés. A Symantec Veritas Storage Foundation megoldásával mind a helyreállítás gyorsaságával, mind a helyreállítási ponttal szemben támasztott követelményeknek meg lehet felelni. Ez örvendetes hír a még oly nagy igényû és összetett Exchange-környezet üzemeltetõinek.

http://www.symantec.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.