2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átrendezõdés a vezeték nélküli hálózati piacon – Felbolydult a piac a draft N termékek megjelenésével

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/1776"><img class="image thumbnail" src="/files/images/d-link.thumbnail.jpg" border="0" alt="D-link" title="D-link" width="100" height="30" /></a></span>Jelentõs átrendezõdést jósol a vezeték nélküli hálózati eszközök piacán a piacvezetõ D-Link: a draft n termékek megjelenésével jelentõsen csökken a g szabvány sebességét és a lefedettségét növelni hivatott Super G (108/125Mbps) termékek valamint a hagyományos MIMO technológiás termékek kereslete, melyet jelentõs áresés jelez. <p> 

  d-linkJelentõs átrendezõdést jósol a vezeték nélküli hálózati eszközök piacán a piacvezetõ D-Link: a draft n termékek megjelenésével jelentõsen csökken a g szabvány sebességét és a lefedettségét növelni hivatott Super G (108/125Mbps) termékek valamint a hagyományos MIMO technológiás termékek kereslete, melyet jelentõs áresés jelez.

 

  d-linkJelentõs átrendezõdést jósol a vezeték nélküli hálózati eszközök piacán a piacvezetõ D-Link: a draft n termékek megjelenésével jelentõsen csökken a g szabvány sebességét és a lefedettségét növelni hivatott Super G (108/125Mbps) termékek valamint a hagyományos MIMO technológiás termékek kereslete, melyet jelentõs áresés jelez.

 

A b szabványos termékek kiszorulásával így most két kategória kialakulása körvonalazódik: egyiket az 54Mbps sebességet kínáló G szabványos, másikat pedig a jelenleg 300, jövõre 600Mbps sebességet elérõ N szabványos termékek alkotják.

Alig négy éve jelent meg az IEEE 802.11g szabvány,mely csaknem megötszörözte a b szabványos vezeték nélküli eszközök sebességét. 2006 végére ez technológia gyakorlatilag kiszorította a korábbi kisebb teljesítményû eszközöket a piacról. Idõközben valamennyi gyártó megjelent a g szabványra épülõ, de annál nagyobb lefedettséget és némileg nagyobb sebességet kínáló megoldásokkal, ezek felett azonban megkongatta a vészharangot az új, a g szabványhoz képest is hatszoros – jövõre tizenkétszeres – sebességet kínáló, kiesõ pontok nélküli otthoni lefedettséget biztosító 802.11n szabvány tervezetének tavaly augusztusi megjelenése. Az a piaci szegmens, amely eddig a Super G termékek vásárlóközönsége volt elkezdte felismerni az új technológia elõnyeit, így ez a magasabb árért csak relatív értéktöbbletet adó kategória jövõre várhatóan megszûnik létezni.

Az értéktöbblet csökkenését látva más gyártókat megelõzve a D-Link drasztikusan csökkenti 2007 májusától 108Mbps sebességû Super G termékei árát, így jelezve a vásárlóknak, hogy az 54/108Mbps G eszközök egy kategóriát képviselnek. Mindazoknak, akik a környezeti adottságok vagy a bizalom hiánya miatt eddig nem élvezhették a vezeték nélküli technológia elõnyeit, a vezetõ gyártó a Wireless N termékeket ajánlja, melyek a magasabb ár ellenében végre valódi értéktöbbletet – 11 év garanciát, teljes lefedettséget és a teljes otthoni szórakozáshoz elengedõ vezeték nélküli sebességet – kínálnak.

?Az új vezeték nélküli technológia várhatóan hosszú évekre meghatározza a hálózati eszközök piacát, hiszen az otthonok 99 százalékában a Fast Ethernet vezetékes technológia a jellemzõ, ennél nagyobb sebességre nincs szükség a ma elterjedt alkalmazások igénybevételéhez. Ezért gondoljuk úgy, hogy a vezetékes sebességet is túlszárnyaló vezeték nélküli technológia hosszabb távon változatlan marad, és a 11 éves garanciális idõ egyben a termékkategória életciklusát is jelenti." – mondta Kevin Wen, a D-Link európai elnöke.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.