2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hamarosan minden kiderül – érkeznek a pótfelvételi ponthatárok Itt egy jó lehetőség, ha nem sikerült a felvételi

2 perc olvasás

potfelv_1000x333.jpgPénteken kiderül, hányan kezdik meg idén szeptemberben tanulmányaikat valamelyik felsőoktatási intézményben, hiszen kihirdetik a 2018-as pótfelvételi ponthatárokat. Azoknak sem kell azonban elkeseredniük, akiknek nem sikerült a felvételi: érdemes rugalmas időbeosztásban végezhető, a munkáltatók körében is népszerű OKJ-s képzést választaniuk. A felnőttképzéssel foglalkozó intézményekben általában ősszel indul a képzések többsége, így fontos, hogy minél gyorsabban megszülessen a döntés.

A legnépszerűbb, érettségivel is megkezdhető OKJ-s képzések

Bérügyintéző

Társadalombiztosítási ügyintéző

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Sportedző

Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

Forrás: Perfekt Zrt.

Újra izgulhatnak a felvételizők, akiket első körben nem vettek fel, és ismét beadták jelentkezésüket a pótfelvételi keretében. A jelentkezők már csak egy helyet jelölhettek meg, és a meghirdetett szakok nagy része önköltséges volt. Tavaly 7364 diák pótfelvételizett, közülük 5118 diákot vettek fel, 5029-et fizetős helyre, 89-et pedig államilag támogatottra. A 2017-es pótfelvételin a gazdálkodási és menedzsment szak volt a legnépszerűbb, ide került be a legtöbb felvételiző is. Kérdés, hogy idén miként alakulnak ezek a számok.

Azoknak, akiknek nem sikerült idén bejutniuk a felsőoktatásba, érdemes elvégezniük egy OKJ-s képzést, hiszen annak számos konkrét karrierelőnye lehet. Ráadásul sok terület közül választhatnak a jelentkezők, és ha valaki továbbra is egyetemre vagy főiskolára szeretne menni, remek alapot és kiegészítést nyújthat az OKJ, illetve, akár plusz pontokat is jelenthet a következő felvételi során.

Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint azért is érdemes megfontolni az OKJ-s képzést, mert az gyorsan, rugalmas időbeosztásban, így akár munka mellett is végezhető, és piacképes tudást ad. Ezt támasztja alá, hogy a Perfekt adatai alapján érettségi után egyre többen választanak érdeklődésüknek megfelelő OKJ-s képzést. A szakértő szerint érdemes az eredmények után gyorsan dönteni, hiszen a felnőttképzéssel foglalkozó intézményekben általában ősszel indul a tanfolyamok többsége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.