2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hamvazószerdától a pápa is jelen van a Twitteren

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58396"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/papa_3.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa gondozza azt az oldalt, amelyen keresztül a Szentatya közzéteszi nagyböjti gondolatait egy-egy rövid Twitter-üzenet formájában.

papa 3.thumbnailA Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa gondozza azt az oldalt, amelyen keresztül a Szentatya közzéteszi nagyböjti gondolatait egy-egy rövid Twitter-üzenet formájában.

papa 3.thumbnailA Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa gondozza azt az oldalt, amelyen keresztül a Szentatya közzéteszi nagyböjti gondolatait egy-egy rövid Twitter-üzenet formájában.

A „Cor Unum" Pápai Tanácsa dolgozta ki a tweeteket, amelyek a közösségi háló szabályai szerint maximum 140 karakter hosszúságúak lehetnek. Az idei nagyböjti üzenet ily módon negyven rövid gondolat formájában válik elérhetővé sokak számára.

Claudio Maria Celli érsek, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke elmondta, hogy a kezdeményezéssel főként a fiatalokat szeretnék megszólítani. A rövid üzeneteket tovább lehet adni, meg lehet osztani, ily módon visszhangot válthatnak ki a közösségi hálón jelenlévők körében és azokhoz is elérhetnek, akik egyébként nem olvasnák a pápa elmélkedéseit.

A felhasználók válaszolhatnak is a gondolatokra, lehetőségük van a párbeszédre a pope2you.net és a twitter.com/pope2youvatican internetes oldalakon keresztül. Olasz, angol, spanyol, francia és nyelven érhető el a szolgáltatás, és hamarosan elkészül a portugál változat is.

Magyar Kurír

(tzs)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.