Erdõ PéterErdõ Péter  A Katolikus Rádió az elmúlt három évben több mint 26 ezer mûsorórát szolgáltatott. Az évfordulóról május 30-án hálaadó szentmisével és ünnepséggel emlékezett meg Erdõ Péter bíboros, a Rádió vezetõsége, a munkatársak és a meghívott vendégek.

Erdõ PéterErdõ Péter  A Katolikus Rádió az elmúlt három évben több mint 26 ezer mûsorórát szolgáltatott. Az évfordulóról május 30-án hálaadó szentmisével és ünnepséggel emlékezett meg Erdõ Péter bíboros, a Rádió vezetõsége, a munkatársak és a meghívott vendégek.

A szentmisét Spányi Antal püspök, a Katolikus Rádió vezérigazgatója mutatta be. Köszöntötte a megjelenteket Erdõ Péter bíboros, az MKPK elnöke, Spányi Antal püspök, a Rádió vezérigazgatója, és Juhász Judit vezérigazgató helyettes.

1Köszöntõ beszédében az MKPK elnöke kiemelte: a Magyar Katolikus Rádió három éve mûködik – méghozzá egyre jobban -, annak ellenére, hogy elindulásakor sokan nem hittek benne. Új lehetõségek nyílnak meg a különbözõ hazai és külföldi orgánumokkal való együttmûködésre is – mondta Erdõ Péter. Lassanként kiderül, hogy a választék bõvülése nem jelent okvetlenül konkurenciát – hiszen nem szûnt meg az egri Szent István Rádió, és megkezdte mûködését a Mária Rádió is. A bíboros örömét fejezte ki, hogy folynak a megbeszélések a közszolgálati rádióval való együttmûködésrõl is.

2?Nagyon örülök annak, hogy a Városmisszió évében köszönthetjük a Katolikus Rádiót, hiszen a tömegtájékoztatási eszközök az Egyház számára a missziót jelentik, különösen akkor, ha ezek a saját tömegtájékoztatási eszközeink. Aki hallgatja a Katolikus Rádiót, az meggyõzõdhet róla, hogy ez tényleg a saját rádiónk. Tartalmában és stílusában is az ember a sajátjának érzi" – fogalmazott Erdõ Péter, kívánva, hogy egyre több emberhez jusson el az Evangélium üzenete és a keresztény jellegû, színvonalas kultúra. Erdõ Péter gratulált az eddigi teljesítményhez, és Isten áldását kérte a Rádió mûködésére.

3?Több mint három évvel ezelõtt sok vívódás után a Szentlélektõl ihletett percben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egy bátor döntéssel létrehozta a Magyar Katolikus Rádiót. És vállalja ennek mindenféle örömét és áldozatát" – emlékezett vissza a Rádió indulására Spányi Antal püspök-vezérigazgató. Ezt a rádiót a semmibõl kellett megteremteni, de megfelelõ szakértelemmel és lelkesedéssel sikerült – mondta.

4Az elmúlt három év alatt több mint 26 ezer mûsorórát szolgáltatott a Katolikus Rádió. Megszámlálni sem tudjuk, hogy hány embernek jelentett ezekben az órákban vigasztalást, örömet, reményt, hány embernek adott a mûsoraival eligazítást. Ez a Rádió a Püspöki Konferencia megbízásából olyan küldetést teljesít, amely értéket akar teremteni, képviselni, közvetíteni, és preevangelizálni, misszionálni akarja az értékeit elveszítõ társadalmat. Amikor a médiumokban egyre inkább eluralkodik az a szemlélet, hogy mindent az üzlet és a reklám határoz meg, a Katolikus Rádió küldetéséhez hûen teljesíti feladatát, amely az értékközvetítésre, és az evangelizálásra irányul – hangsúlyozta Spányi Antal megköszönve a munkatársak elkötelezettségét, lelkesedését és munkáját.

Az ünnepségen bemutatták Gyürki László körmendi plébános, teológiai tanár Szent Pál útjain címû kötetét, amely a Magyar Katolikus Rádió és a JEL könyvkiadó Megõrzõtt hangok címû sorozatának harmadik darabja.

http://www.katolikusradio.hu/

Neumayer Katalin/Magyar Kurír

 

Kép: Fehér János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük