2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Három nyertes civil szervezet indít közfoglalkoztatotti oktatási programokat

2 perc olvasás

mnblogo_1.png Három nonprofit szervezet összesen közel 18 millió forintnyi támogatást nyert el a közfoglalkoztatottak pénzügyi kultúra fejlesztő oktatási programjainak megvalósítására kiírt jegybanki pályázaton. Az MNB támogatásával így idén négy megyében előadásokkal, szimulációs gyakorlatokkal ismertetik meg az érintett fogyasztókkal a hitelfelvétellel kapcsolatos tudnivalókat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Igazgatóságának döntése nyomán 2018-ra három szervezet nyert el támogatást a jegybank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Civil Programja keretében meghirdetett, „Pénzügyi kultúra fejlesztő oktatási program a közfoglalkoztatottak számára” elnevezésű pályázatán. A pályázatra idén augusztusban meghirdetett keretösszegből így összesen közel 18 millió forintot ítélt meg a nyertes nonprofit szervezeteknek, amelyek projektjeiket az idei év folyamán valósítják meg.

Az oktatási projektek, illetve az elmaradott térségekben a pénzügyi tudatosságot növelő kommunikációs programok megvalósítására nyolc pályázat érkezett be a jegybankhoz.

A megvalósuló pályázatok a közfoglalkoztatottak számára széleskörű segítséget jelentenek, hozzájárulva az eddiginél tudatosabb pénzügyi fogyasztói magatartás kialakulásához és megerősítéséhez.

Az MNB támogatásának köszönhetően a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség – a helyi önkormányzatokkal és civil információs központtal is együttműködve – Szolnokon, Jászberényben, Jászárokszálláson és Salgótarjánban indít oktatás programokat a felelős hitelfelvételről.

A Merkating Nonprofit Kft. Jász-Nagykun-Szolnok megye 11 településén (Kengyeltől Mezőtúron át Tiszatenyőig) hirdet meg képzési lehetőségeket két lépcsőben, először a közfoglalkoztatottak jövendő oktatási mentorainak, majd (az ő segítségükkel is) maguknak az érintett fogyasztóknak. A NÍVÓ Fogyasztóvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom és Pest megye kormányhivatalaival, járási hivatalaival közösen dolgozva szervez oktatási programokat a két megye közel 15 településén a közfoglalkoztatottaknak.

A közfoglalkoztatotti pénzügyi kultúra fejlesztő oktatási program pályázat nyertesei

Civil szervezet neve

Megítélt pályázati támogatás (Ft)

Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség

2 953 500

Merkating Nonprofit Kft.

9 273 250

NÍVÓ Fogyasztóvédelmi Egyesület

5 489 620

Összesen

17 716 370

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.