2024.április.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bonduelle a Nagy Levesválasztó Kampányzáró

4 perc olvasás

leves_1.jpgVajon mi lett az ország kedvenc levese? Hatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „Nagy Levesválasztó” elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek arca Fördős Zé, a népszerű gasztro-blogger volt.

 

A versenyzőknek 2017.november 6. – 2017.december 3. között olyan leves recepteket kellett beküldeniük, amely elkészítéséhez Bonduelle-terméket használtak. (lásd: http://euroastra.blog.hu/2017/11/15/elindult_a_nagy_levesvalaszto_8819 A nyertes receptről 2017. december 6-12. között közönségszavazás döntött, a szerencsés befutó 350 ezer Ft értékű Electrolux termék-csomagot nyert.

 

Az ország minden sarkából érkezett nevezés. A felhívás leginkább a 25-34 éves női korosztályt mozgatta meg, az eléréseket tekintve Facebookon és Instagramon is jól teljesített a játék. A Bonduelle.hu weboldal látogatottsága is több mint kétszeresére emelkedett. Nemcsak a versenyzők, hanem a szavazók is nyertek, összesen 35 db Bonduelle ajándékcsomagot kézbesít a hamarosan a postás.

 

A regisztrált szavazatok alapján a nyertes recept Szegedről érkezett, és nem más, mint egy színes-ízletes „szicíliai csirkeragu-leves.” A második helyezett: „édesburgonyás sárgarépaleves sajtropogóssal” hoboli (Baranya megye) háziasszony receptje alapján, a dobogó harmadik helyezettje pedig „liba és csirkeaprólékból készült húsleves kelkáposzta roláddal”, ez a fantáziadús recept a Tolna megyei Bonyhádról érkezett.

 

A Nagy Levesválasztó Fördős Zé számára is egy gasztro-kaland volt. „A leves nagyon közel áll hozzám, egyik nagy kedvencem, éppen ezért örömmel vállaltam a felkérést. A pályázók nagy száma is azt bizonyítja, hogy a leves népszerű, siker-téma, érdemes volt belevágni. Én személy szerint nagyon sokat tanultam a beérkezett receptekből, jó volt látni, hogy milyen sokan, milyen bátran kísérleteznek alapanyagokkal, fűszerekkel. A csicseriborsó-zöldbab kombináció például meglepetés volt számomra, ahogy egy gombás-sárgarépás újragondolt krumplileves is. Összességében a klasszikus receptek voltak többségben, de akadtak nagyon merész újítások is. Kíváncsi vagyok, hogy egy második fordulóban ki mit főzne ki.” – összegezte kampány-tapasztalatait a népszerű gasztro-blogger.

 

A klasszikus, formabontó, újragondolt, merész receptek elérhetők a Nagy Levesválasztó oldalán!

„Örülünk, hogy év végére ilyen izgalmas aktivitással kedveskedhettünk fogyasztóinknak. A Nagy Levesválasztó kampány minden várakozásunkat felülmúlta, sikeresen támogatta két új fagyasztott termékünk piaci bevezetését. Gratulálunk a nyerteseknek!” – fogalmazott Szirbek András, a Bonduelle marketing-igazgatója.

A kampány ötletét és kidolgozását, valamint lebonyolítását az UP Advertising jegyzi, a PR kommunikációt pedig a Stern Communications koordinálta.

 

Íme a nyertes recept:

SZICILIAI CSIRKERAGULEVES

Receptbeküldő: Putóczki Gáborné

hozzávalók:

– 20 dkg csirkemell filé, kockákra vágva

– 1 liter csirkehús alaplé

– 1 fej vöröshagyma

– 2 gerezd fokhagyma

– 1 db sárgarépa

– 1 db zellerszár

– 2 db babérlevél

– 1 tk oregano

– 1 tk bazsalikom

– 1 mk chili paprika

– 1⁄2 csokor petrezselyem

– 1 doboz sűrített paradicsom (Arany Fácán)

– 1 doboz fehér bab konzerv (Bondelle)

– 15 dkg GM makaróni tészta

– ízlés szerint só

– ízlés szerint bors

– 2 ek olívaolaj/szőlőmagolaj

elkészítés

Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehús felületét minden oldaláról, majd kiszedjük a serpenyőből. A sárgarépát tisztítsuk meg, szeljük julienne-re, a zellerszárat is tisztítsuk, mossuk meg, a vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockákra. Pirítsuk pár percig együtt a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, vagy amíg a répa majdnem puha lesz. Adjuk hozzá a húst. Öntsük rá a sűrített paradicsomot. Keverjük össze, majd öntsük fel a húslével. Adjuk hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Öntsük bele a babot, és forraljuk össze.

 

https://levesvalaszto.bonduelle.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.